Ponedjeljak, 23 Prosinac 2013 09:57

S pjesmom u susret Božiću

bozic2013-1U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Berda iz Brestovca i Osnovne škole, protekle je nedjelje, 15.prosinca u školskoj športskoj dvorani Osnovne škole Dragutina Lermana u Brestovcu, održana već četvrta po redu manifestacija S pjesmom u susret Božiću. Bila je to prigoda da 40-tak članova KUD-a Berda, prikaže svoje umijeće i postignuća predstavivši se pjesmama i plesovima našeg kraja, kao i prigodnim programom u povodu predstojećeg blagdana.

Kao i prijašnjih, Društvo je i ove godine nastupilo na dvadesetak smotri folklora od Daruvara, Siska pa sve do Odžaka.

U cjelovečernjem programu, pored KUD Berda, nastupili su Tamburaški sastav Brijest iz Brestovca, učenici Osnovne škole Dragutina Lermana i Udruga umirovljenika Orljava iz Brestovca, a na prigodnoj etno modnoj reviji predstavili su se KUD Berda i Obrtnička škola iz Požege.

Nastupe je pratio i izvođače ispratio, dugotrajnim pljeskom, veliki broj gledatelja i poklonika ove tradicionalne manifestacije.

bozic2013-2Na kraju programa, najmlađe je darivao sveti Nikola, a prigodne poklone osigurali su KUD Berda i  pokrovitelj Općina Brestovac. Manifestaciju S pjesmom u susret Božiću, svečano je otvorio zamjenik župana za društvene djelatnosti Požeško slavonske županije, Ferdinand Troha.