Utorak, 11 Ožujak 2014 09:41

Obilježavanje početka katastarske izmjere u k.o. Jaguplije

geodeti2014Otkrivanjem ploče, kod mosta na cesti Brestovac-Jaguplije, proteklog četvrtka, 6.ožujka, požeško slavonski župan Alojz Tomašević i načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić, simbolično su obilježili početak katastarske izmjere u katastarskoj općini Jaguplije. Izmjerom je obuhvaćeno oko 989 hektara zemljišta i nekretnina u naseljima Jaguplije i Skenderovci. U financiranju projekta vrijednog 2.463.995,oo kuna sudjeluju Državna geodetska uprava s 40% u iznosu od 985,5 tisuća kuna i Općina Brestovac sa 60% u iznosu od 1.478.373,00 kuna.

Trajanje projekta predviđeno je kroz 2 godine, a ugovorom Državne geodetske uprave i Općine Brestovac izvođači radova su GEO Grupa i Geodist iz Zagreba.

Cilj projekta je izrada potpuno nove katastarske i zemljišno-knjižne evidencije s cjelovitim rješenjem i usklađenim imovinsko-pravnim stanjem.Za posljedicu će imati povećane mogućnosti korištenja kao i vrijednosti zemljišta i nekretnina.
Kako je na obilježavanju početka izmjere  izjavio načelnik Zdravko Mandić, projekt u k.o. Jaguplije nastavak je programa obnove katastra i zemljišnih knjiga, nakon što su 2001.godine uspješno provedene izmjere za k.o.Brestovac i k.o.Nurkovac.
    
Sporazumom o provođenju katastarskih izmjera na području Općine Brestovac, iz studenoga 2011.godine između Državne geodetske uprave i Općine Brestovac, predviđene su još izmjere u k.o.Daranovci i k.o.Zakorenje.