Prva šaranijada ŠRD Klen u Brestovcu


Srijeda, 13 Svi 2015

U organizaciji Športsko ribolovne udruge Klen, protekle nedjelje 1o.svibnja, na ribnjaku u Starom Brestovcu, održana je Prva šaranijada, na kojoj se natjecalo 1o članova brestovačke Udruge i troje športskih ribolovaca članova društava iz Rajsavca,  Pleternice i Eminovaca. Pecalo se dva puta po 2,5 sata, na jedan štap s plovkom uz zrnatu prihranu. Kotizacija je iznosila 5o kuna po natjecatelju, a pobjedniku je pripala polovica od ukupne uplate, drugoplasiranom 3o, a trećem 2o% fonda.

Slijedom interesa ribiča u Klenu najavljuju organizaciju još nekoliko Šaranijada tijekom ove ribolovne sezone. Na prvom ovosezonskom natjecanju uvjerljivo je bio najuspješnijiIvica Đurčević, inače predsjednik brestovačke Udruge, drugi je bio dopredsjednik Zvonko Mandić., a treći domar Željko Kršulj.

54 člana udruge aktivno je od početka sezone, pa se tako u travnju prvoj radnoj akciji odazvalo dvadesetak ribiča. Izrađeni su i postavljeni drveni piloti za učvršćivanje ribnjaka, postavljeni su i na mjestima predviđenim za mrijest ribe, te je uređivan okoliš. Zahvaljujući jednom članu, nabavljen je čamac za potrebe Udruge, a uz materijalnu pomoć Općine Brestovac postavljene su i solarne ploče za opskrbu električnom enerijom i osvjetljavanje ribnjaka. Obavljeno je i poribljavanje s 4oo kilograma ribe, a u daljnjem planu je izgradnja dvije nadstrešnice na istočnoj strani ribnjaka.

Protekle godine izdano je preko tisuću dnevnih dozvola za ribolov, a sudeći po ovosezonskom interesu za očekivati je znatno veći broj ribiča na ovom, za ribilovce sve atraktivnijem ribnjaku.