USPJELA ZDRUŽENA VJEŽBA VATROGASNOG CENTRA BRESTOVAC U JAGUPLIJAMA


Utorak, 16 Svibanj 2017

Pet Dobrovoljnih vatrogasnih društava Vatrogasnog centra Brestovac vrlo uspješno izvelo je združenu vježnu gašenja od od požara u Jaguplijama. Uz DVD Brestovac, Orljavac,Zakorenje, Ivandol i domaćina DVD Jaguplije u gašenju požara sudjelovao je i DVD Rešetari.

Načelnik Općine Brestovac, Zdravko Mandić, vježbu je ocijenio čistom peticom izražavajući zadovoljstvo spremnošću postrojbi u zaštiti od požara. Predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško slavonske županije, Željko Petrović istakao je da je osnovni cilj Vatrogasnog centra u potpunosti ispunjen, provjera sigurnosti opreme i spremnosti jedinica za djelovanje u svim vrstama ugroza.

Na uspjeloj pokaznoj vježbi svim vatrogascima zahvalio se i predsjednik Vatrogasnog društva Brestovac,ujedno i zapovjednik VZ Požeško slavonske županije, Josip Ugrin. Združena vježba tradicionalno se održava u povodu obilježavanja Dana vatrogastva i zaštitinika sv.Florijana,a svake godine organizator jedno od društava iz Vatrogasnog centra., kada se okupe vatrogasci iz svih društava. Uoči vježbe za sve poginula hrvatske branitelje i vatrogasce sveta misa služena je u župnoj crkvi sv.Ane u Skenderovcima.