PO TREĆI PUTA PREDSJEDNIK VIJEĆA TOMO VRHOVAC, A PO SEDMI PUTA NAČELNIK ZDRAVKO MANDIĆ


Srijeda, 14 Lipanj 2017

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog Vijeća Općine Brestovac, za predsjednika Vijeća uz 12 glasova za i 2 suzdržana za predsjednika ponovo je po treći puta izabran Tomo Vrhovac iz Gučana. Po sedmi puta za načelnika Općine izabran je Zdravko Mandić,koji je još u prvom krugu lokanih izbora dobio povjerenje 70,13% glasača.

Na posljednjim lokalnim izborima od 3.370 birača, glasovalo je 47,98% odnosno 1.617. Od toga za Hrvatsku demokratsku zajednicu glasovala su 1.102 birača što je 71,65%, čime je HDZ u Vijeću Općine osigurao 11 mjesta, dok su 3 pripala koaliciji SDP, HSS, HSU i Hrvatskim laburistima.

Tako Vijeće čini 11 članova HDZ-a: Tomislav Čočić, Tomo Vrhovac, Darko Markanjević, Jozo Ilić, Domagoj Stojaković, Josip Pavić, Ivan Đurčević, Ivan Kovačević, Siniša Dragaš, Tihomir Despot i Zvonko Rodić, dok su troje vijećnika iz koalicije SDP, HSS, HSU i Hrvatski laburisti: Drago Stojčević, Marija Končar Grgić i Slavko Lončarević.

Nakon svečane prisege predsjednik Vijeća Tomo Vrhovac, zahvalio se na ukaznaom povjerenju, ističući da mu je to velika čast, ali i obveza i odgovornost. Očekuje konstruktivnu suradnju kao i u prošlom mandatu kada je Vijeće na 31-oj sjednici pokazalo zajedništvo, donoseći odluke jednoglasno.

Zahvalu biračima uputio je i načelnik Zdravko Mandić, naglašavajući da je izuzetno važno zaboraviti na izbore, a bez obzira na političke opcije boriti se i raditi za opće dobre stanovnika Općine. Bitno je donositi važne odluke za boljitak stanovnika Općine, poruka je s konstituirajuće sjednice Vijeća Općine Brestovac.