2.SJEDNICA VIJEĆA OPĆINE BRESTOVAC


Utorak, 25 Srpanj 2017

Kako je to uobičajeno nakon konstituirajuće sjednice Vijeća Općine Brestovac, na prvoj radnoj sjednici prisegu su dali načelnik Zdravko Mandić i njegov zamjenik Jozo Buće.

U nastavku sjednice Vijeće je s 11 glasova za i 2 protiv, za predsjednika Odbora za statut, poslovnik i normativnu djelatnost izabralo Jozu Ilića, a članove Domagoja Stojakovića i Josipa Pavića. U Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, s 11 glasova za i 2 protiv, za predsjednika je izabran Tomislav Čočić, a članove Darko Markanjević i Krešimir Klarić.

S 11 glasova za vijećnika HDZ-a i 2 protiv članova Koalicije SDP, HSS, HSU i Hrvatski laburisti, za člana Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe, čiji je jedan od osnivača i Općina Brestovac, većinom glasova izabran je Tomo Vrhovac. U Povjerenstvo za socijalna pitanja izabrani su za predsjednika Tomo Vrhovac, a članove Ivica Đurčević i Marija Barunović.

Na sjednici najavljen je i 17.tradicionalni susret Brestovaca, koji će se ove godine 19.kolovoza održati u Brestovcu. U sportskim susretima u sedam disciplina natjecat će se predstavnici Orehovičkog Brestovca, Daruvarskog i Garešničkog, te Požeškog.

Najavljen je i 3.Humanitarni memorijalni turnir Ankica Krištofek. Uoči blagdana, Župa svete Ane organizira natjecanje u malom nogometu i odbojci na pijesku, a sav prihod namijenjen je obnovi župne crkve svete Ane u Skenderovcima. Uz kotizaciju od stotinu kuna po ekipi, turnir u malom nogometu održat će se u subotu,22.srpnja od 17 sati, a dan kasnije uz kotizaciju od 5o kuna od 16 sati natjecat će se ekipe u odbojci na pijesku. Pokrovitelji ovog humanitarnog turnira su Požeško slavonska županija, Grad Požega, i Općine Velika,Kaptol i Brestovac.