UMIROVLJENICI ORLJAVE BRESTROVAC JEDNA OD NAJBOLJIH MATICA U ŽUPANIJI


Ponedjeljak, 31 Srpanj 2017

Matica umirovljenika Orljava Brestovac jedna je od ponajboljih udruga koja dobro radi i ostvaruje odličnu suradnju s Općinom Brestovac, izjavio je na redovitoj godišnjoj skupštini Udruge u Ivandolu načelnik Općine Zdravko Mandić.

Vjerujem da će  kroz program Pomoć u kući desetak osoba na području Općine, pomoći i pružiti uslugu za 80-tak starijih stanovnika na području Općine, rekao je Mandić.

Predsjednik Županijske udruge i Kaptolačke Matice umirovljenika, Ivan Ronta čestitao je Brestovčanima na postignutim rezultatima, posebno na podršci Općine Brestovac u radu Udruge.

Predsjednik Ogranka Vladimir Grgić posebno je istaknuo uspjehe mješovitog pjevačkog zbora koji je nastupio u prigodi blagdana Valentinova, sudjelovao na smotri pjevačkih zborova Požeško slavonske županije u Požegi, tradicionalnom nastupu u povodu svete Katarine, te uobičajeno na smotri S pjesmom u susret Božiću u Brestovcu.Po riječima predsjednika Grgića Matica je 19. travnja prošle godine nastupila na turniru u pikadu,prvi lipnja na sportskim susretima u 4 discipline u Požegi, 2 puta organizirala posjet Daruvarskim toplicama i  17.rujna posjet na svetištu u Aljmašu.

U protekloj godini Matica je ostvarila nešto preko 20 tisuća kuna prihoda, od čega 6 tisuća iz proračuna Općine i 5 tisuća od članarine.

I u ovoj godini Matica očekuje prihod od 12-tak tisuća kuna, a Skupštini je od 145 članova, nazočilo 94.