NA 12.ŽUPANIJSKIM IGRAMA U PAKRACU BRESTOVČANI TREĆI


Ponedjeljak, 18 Rujan 2017

NA 12.ŽUPANIJSKIM IGRAMA U PAKRACU BRESTOVČANI TREĆI

U KONKURENCIJI 6 UDRUGA BRESTOVČANI PONOVO NAJBOLJI U POTEZANJU KONOPA


Na 12. športskim igrama Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Požeško slavonske županije u Pakracu i Lipiku, dragovoljci Ogranka Brestovac plasirali su se na ukupno trećem mjestu iza pobjednika Požege i drugih dragovoljaca Pakraca i Lipika.
Od 6 disciplina Požežani su sa 4 osvojena prva mjesta u malom nogometu, streljaštvu, šahu i stolnom tenisu, osvojili 39 bodova, drugi Pakrac-Lipik osvojio je 33 boda uz 4 druga mjesta i pobjedu u kuglanju, dok su Brestovčani s 25 bodova bili treći, uz treće mjesto u stolnom tenisu i suvereni naslov pobjednika u potezanju užeta.

Pobjedom u potezanju užeta Brestovčani su izborili nastup na državnom prvenstvu koje će se u subotu održati u Čakovcu. U šahu Brestovčani su osvojili četvrto mjesto, kao i u malom nogometu, u streljaštvu peti, a u kuglanju šesti.

Ukupno četvrto mjesto osvojili su dragovoljci Kaptola, peta su bili Pleterničani, a šesti Čaglin.

Dan hrvatskih branitelja Požeško slavonske županije,svečano je otvorio izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, naglasivši kako su dragovoljci stajući na branik domovine, prvom  pobjedom u Zapadnoj Slavoniji bili prekretnica i vodilja braniteljima, da se može pobijediti u ratu za suverenu Hrvatsku. Značaj prvoj pobjedi u ratu protiv agresora u prosincu 1991.godine, obilježit će medalja Zapadne Slavonije,  zaslužnim borcima u  oslobođenju ovoga kraja, istakao je Tomašević, dodajući kako se u reformi obrazovanja očekuje i istinsko vrednovanje uloge policije, branitelja i dragovoljaca u slavnoj borbi za opstanak suverene Hrvatske.

U ime domaćina dragovoljce je pozdravio predsjednik Udruge domaćina Pakraca i Lipika Miroslav Vacek, naglašavajući da je rat u Hrvatskoj započeo upravo u Pakracu napadom na policijsku postaju, a da je Lipik, prvi prosinca 1991.godine  prvi oslobođeni grad u Hrvatskoj.
Dobrodošlicu i uspjeh na sportskim natjecanjima, uz spomen na poginule branitelje, zaželjeli su i Anto Pavličević, predsjednik Koordinacije Udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, Dinko Tandara pomoćnik ministra branitelja i general Đuro Dečak, predsjednik Udruga hrvatskih branitelja i vetarana Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Državne igre najavljenje su za subotu u Čakovcu, dok će se sljedeće županijske igre održati u Čaglinu.