NA SVEČANOJ SJEDNICI DODIJELJENE GODIŠNJE NAGRADE


Petak, 22 Rujan 2017

NA SVEČANOJ SJEDNICI DODIJELJENE GODIŠNJE NAGRADE

DAN OPĆINE OBILJEŽEN OTVORENJEM MJESNOG DOMA U VILIĆ SELU I KATASTARSKOJ IZMJERI U ZAKORENJU


Povodom Dana Općine i blagdana sv.Mateja,Općinsko Vijeće Općine Brestovac, dodijelio je godišnju nagradu Pjevačkom zboru Matice umirovljenika Orljava Brestovac, učeniku Osnovne škole Dragutina Lermana, Benjaminu Poletto i učenici trećeg razreda Katoličke klasične gimnazije, Dorotei Markanjević.
Pjevački zbor osnovan je prije 5 godina, na poticaj samih članova Matice umirovljenika. Najveći uspjeh ostvario je 2015.godine predstavljajući Požeško slavonsku županiju na natjecanju pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske. Svake godine na Valentinovo uveseljavaju korisnike požekog Doma umirovljenika, te u prigodi blagdana sv.Nikole u Brestovcu natupaju na manifestaciji S pjesmom u susret Božiću. Iznimni rezultati postignuti su i na nastupima u Biškupcima, Drežniku, Slavonskom Brodu, Cerniku, Novoj Gradiški, Gospiću, Čačincima i Garešničkom Brestovcu.


17-godišnja Dorotea Markanjević, učenica je trećeg razreda Klasične gimnazije, a glazbom se bavi od svoje osme godine. Pohađala je Glazbenu škole, svirala glasovir, a prije 4 godine nastupa s folklornom skupinom KUD Berda iz Brestovca. Na Zlatnom glasu Zlatne doline osvojila je prvu nagradu publike,a uspjeh je ostvarila i solističkim nastupom na ovogodišnjem Aureafestu.


Na prijedlog Učiteljskog vijeća Osnovne škole Dragutina Lermana, nagradu je primio i Banjamin Poletto. Prošle godine natjecao se na dječjem tamburaškom festivalu Cvjetići glazbe, a ove nastupio na Aureafestu u Malom i velikom super glasu. U kategoriji učenika od 1.do 4.razreda Malom glasu osvojio je prvo mjesto.
Nagrade su uručili načenik Zdravko Mandić, njegov zamjenik  Jozo Buće i  predsjednik Općinskog Vijeća Tomo Vrhovac.