PO ODLUCI VIJEĆA DAN BRANITELJA OPĆINE BRESTOVAC BIT ĆE 22.LISTOPADA


Petak, 22 Prosinac 2017

Na 6.sjednici Vijeća Općine Brestovac,održanoj 21.prosinca, vijećnici su jednoglasno donijeli odluku da se 22.listopada proglašava Danom branitelja Općine Brestovac. Odluka je temeljena na podatku da su prije 27 godina borci Brestovačke 6.Bojne primili prvo naoružanje tadašnjeg Kriznog stožera Općine Požega. 1990.godine 35 odlučnih i hrabrih branitelja s područja Općine primilo je naoružanje (kalašnjikove) započinjući borbu protiv znatno bolje naoružanog neprijatelja.

Vijećnici su jednoglasno izglasali i rebalans proračuna u iznosu prihoda od 7,79 milijuna kuna ponajviše zbog nerealiziranih a planiranih projekata iz Programa ruralnog razvoja.

Vijećnici su jednoglasno usvojili i izmjene godišnjeg programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za prošlu godinu u iznosu od 766 tisuća kuna, prema kojem je za izgradnju javne rasvjete utrošeno 150 tisuća kuna, izgradnju nogostupa u Požeškoj ulici u Brestovcu 100 tisuća,investicijsko održavanje nerazvrstanih cesta i cestovnih objekata 150 tisuća kuna, te ulaganja u ostale komunalne projekte, u iznosu od 290 tisuća, za izgradnju spomen obilježja u Orljavcu i Pavlovcima, ribnjaku Brestovac, te grobljima, mrtvačnicama i prometnoj signalizaciji na području Općine Brestovac.

U nastavku sjednice vijećnici su jednoglasno, nakon završene katastarske izmjere, donijeli odluku o promjeni granica naselja Jaguplije i Skenderovci,te odlučili da će roditelji , od iduće godine  imati pravo na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta u iznosu od tisuću kuna.