65. OBLJETNICA DVD ZAKORENJE


Ponedjeljak, 15 Siječanj 2018

RADI SE O MALOJ SREDINI I MALIM SREDSTVIMA, ALI ZAHVALJUJUĆI OPĆINI BRESTOVAC PRED DRUŠTVOM STOJE BOLJI DANI

Istakao je to na 65.redovitoj Skupštini DVD Zakorenje predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško slavonske županije i dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Željko Petrović. Radujemo se povećanju prihoda s 25 na 31 tisuću kuna, no moram naglasiti da je ovo Općina u kojoj se  sredstva za vatrogastvo izdvajaju u znatno višim iznosima od zakonsko propisanih, a da ne spominjeno dodatna sredstva za nabavku opreme, liječničke preglede, popravku voznog parka i ostalo, rekao je Petrović.

Sudeći po novom zakonu uloga Vatrogasnih društava bit će znatno promijenjena s puno efikasnijim djelovanjem i boljem statusu upravljanja.

U izvješću o radu istaknuto je da Društvo ima oko 150 članova , izvršnih 8, operativnih 22,pričuvnih 6, pomažućih 70, jednog počasnog, 8 veterana, podmlatka 15 i 18 članova mladeži s čime se posebno ponose u DVD. Naravno, poznati su po organizaciji Kupa mladeži koji će se i ove godine održati u lipnju u Zakorenju.

U prošloj godini Društvo je ostvarilo prihod od 57,5 tisuća kuna, rashod je iznosio 59,8 dok je manjak nadoknađen iz viška prijašnjih godina, pa je stanje na računu 31.12. iznosilo 20.160 kuna.U idućoj godini plan je nabavka manjeg kombi vozila za što postoje najave.
Za 30 godina nesebičnog rada diplome i vatrogasne spomenice primili su Ivica i Josip Funtek,Zvonko, Branko ,Stjepan  i SlavkoGagić, Jozo Buće, Pero Mandić, Antun Bogojević, Milan i Stjepan Starčević, Zvonko i Milan Kukuruzović, Slavko Crnković, Ivan Stojaković,Mirko Ralašić,Đuro Gašpar i Željko Mojsinović.
Za 10 godina rada spomenicu je primio Marko Mojsinović, a za 20 Marko Radošić, Nikola Radašić, Bernard Gagić,Josip Lončarević, Mario Kukuruzović i Matej Lončarević.