UMJESTO KONZUMA LUX TRGOVINA


Ponedjeljak, 22 Siječanj 2018

Nakon što je 24.prosinca protekle godine vrata zatvorila trgovina Konzuma, u Brestovcu je 19.siječnja na istoj lokaciji otvorena LUX Trgovina vlasnika Saše Lukića.

Kako ističu u tvrtki, posebna pozornost u poslovanju poklanja se razvoju lokalne zajednice, pa  tako Lux ima najveći postotak zastupljenosti proizvodima lokalnih proizvođača na svojim policama, čime se jača lokalna tržišna snaga, povećava zajedništvo i daje motivacija, tvrde u firmi.
Sama tvrtka već ima trgovine u Požegi, Pleternici, Mihaljevcima, Trenkovu, Kaptolu, Eminovcima  i Brodskom Drenovcu.
Što se Konzuma tiče, u prošloj godini zatvoreno je 105 trgovina u Hrvatskoj ,od kojih dvije u Požegi, u Dubrovačkoj ulici  i Stjepana Radića, u Kaptolu, Jakšiću i Brestovcu, dok ih posluje još 5, u Ulici sv.Roka, Kamenita vrata, na Trgu sv.Trojstva, u Osječkoj i Superkonzum.

Ohrabruje činjenica da drugi maloprodajni lanci nalaze svoj ekonomski interes na tim područjima, pa otvaraju svoje prodavaonice. To je najčešće riječ o NTL-u i Lux-u, a nije isključeno da u nekom od navedenih tj. ispražnjenih objekata bude otvorena prodavaonica tvrtke MIP iz Siska, koja je nedavno preuzela maloprodajnu mrežu požeške „Metre“ ili pak vinkovačke tvrtke „Boso“.

Što se tiče zaposlenika, neki su raspoređeni na druga radna mjesta, poneki umirovljeni,a poneki zaposlili se u novoj tvrtki.

Drugog dana,u subotu, 20.siječnja, nakon što je LUX otvorio trgovinu u bivšem prostoru Konzuma, bilo je poteškoća na blagajni sa šiframa pojedinih proizvoda, kao i nedostatku novih proizvoda, pa je i bilo malo gužve budući su se kupci ponajviše interesirali što će se moći povoljnije kupiti.

Neke trgovce koji su radili u Konzumu sreli smo u novim odorama u novoj firmi.

Nije se puno promijenilo. Umjesto Konzuma tu je Lux, u Brestovcu imamo Metru, kao i u Nurkovcu, a onome kome nešto nedostaje svakodnevno može kupiti u pokretnim  trgovinama.