Ispiši ovu stranicu
Utorak, 30 Siječanj 2018 09:44

Sjednica Općinskog vijeća 26.o1.2018.

VIJEĆE O ZBRINJAVANJU KOMUNALNOG  OTPADA
IAKO NISU PRETJERANO ZADOVOLJNI MORAT ĆE ZAPOSLITI KOMUNALNOG REDARA

Zaključak je to sa 7.sjednice Vijeća Općine Brestovac kojoj su od 14 nazočilo 12 vijećnika. Prema Zakonu o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada općina će morati zaposliti komunalnog redara, koji će biti zadužen za otklanjanje nepravilnosti u zabrinjavanju otpada, te posebno divljih deponija.Po odlici Vijeća prema kojem Općina ima 2,58% djelatnost odvoza i nadalje će imati Komunalac d.o.o. iz Požege. Kada će domaćinstva imati vrećice ili kante za razvrtavanje otpada ovisi o komunalnom poduzeću, a do tada preporuka je otpad voziti u Brestovac i rasporediti po kontejnerima za papir, plastiku i staklo.


U daljnjem dijelu sjednice Vijećnici su jednoglasno usvojili odluku o raspoređivanju sredstava političkim strankama i nezavisnim članovima zastupljenima u Vijeću općine. Tako je ,po već davno prepolovljenim sredstvima, za 11 članova HDZ u 2018.godini po članu u iznosu od 1.418,44 kune, predviđeno 15.602,84 kune, za dva člana SDP-a 2.078,72  kune, a jednog člana HSS 1.418,44, što je ukupno 20 tisuća kuna. U daljnjem dijelu sjednice Vijećnici su jednoglasno usvojili i program javnih potreba u socijalnoj skrbi. Prema programu za 2018.godinu za pomoć obiteljima i kućanstvima planirano je 180 tisuća kuna, od toga 45 tisuća kuna za podmirenje troškova ogrjeva, za jednokratne pomoći 70 tisuća kuna, podmirenje troškova stanovanja 30 tisuća i pomoć za opremu novorođenog djeteta 35 tisuća kuna. Za sufinanciranje smještaja djece u dječje vrtiće planirano je 160 tisuća kuna.


Vijeće je značajno povećalo i sredstva za financiranje programa i projekata Udruga u ovoj godini u ukupnom iznosu od 265 tisuća kuna. Tako je za područje kulture izdvojeno 60 tisuća od kojih za smotru folklora Dođi diko večeras na sijelo 12 tisuća, manifestaciju S pjesmom u susret Božiću 2 tisuće, a provedbi programskih aktivnosti KUD Berda 45 tisuća.
Za sport je planirano 100 tisuća kuna od čega Stolnoteniskom klubu Brestovac 12 tisuća, malonogometnim klubovima Skenderovci  i Legacy iz Pavlovaca po 4 tisuće, Alabami iz Brestovca 10 tisuća, te Nogometnom klubu Mladost iz Pavlovaca za razvoj sporta i mladeži 70 tisuća.
Za donacije humanitarnim i neprofitnim udrugama planirano je 80 tisuća kuna. Za Udrugu dragovoljavaca i veterana Domovinskog rata plan je izdvajanje od 11 tisuća kuna, HVIDR-u 5 tisuća, Udrugama Matice umirovljenika Orljava i Općine Brestovac po 6 tisuća kuna, Lovačkim društvima Šljuka i Psunj Orljavac ukupno 16 tisuća kuna, ribolovcima Klena namijenjeno je 6 tisuća kuna, kao i 5 tisuća kuna Šahovskom klubu Brestovac.Planinarskom društvu Sokolovac iz Zakorenja plan je izdvajanje od 3 tisuće kuna, Udruzi Biser Komušina 6, kao i Udruzi Komušana i prijatelja Komušine.