113. SKUPŠTINA DVD BRESTOVAC


Ponedjeljak, 12 Veljača 2018

U OČEKIVANJU SANACIJE I RENOVIRANJA VATROGASNOG DOMA


Na 113. Skupštini DVD Brestovac, predsjednik Općinskog vijeća, Tomo Vrhovac,čestitao je društvu na postignutim rezultatima, posebno na uspješnim intervencijama,dobroj organiziranosti i prevenciji u zaštiti od požara i spašavanju imovine i ljudstva. Općina prepoznaje rad vatrogastva, pa je tako prošle godine, iz skromnog proračuna, izdvojeno 198 tisuća kuna za redovitu djelatnost i 76 tisuća dodatnih sredstava za nabavku opreme.


Na osnovi primjene novog modela financiranja lokalne samouprave očekuje se da će prihod iz proračuna biti povećan na 285 tisuća kuna i dodatnih 80 tisuća kuna za ulaganja u opremu. Društvo je u prošloj godini imalo 53 intervencije, na koje se odazvalo u prosjeku 6 vatrogasaca, a vrijeme izlazaka iznosilo je 5 minuta što društvo svrstava u sam vrh osposobljenosti i spremnosti za intervencije, naglasio je zapovjednik Alen Ugrin.


Čestitajući na uspješnim rezultatima, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško slavonske županije, Željko Petrović, očekuje da će se Vatrogasni dom obnoviti, ako ne u prvom natječaju, kojeg je konkurirala Općina, a onda u drugom na razini Požeško slavonske županije.


Srebrnu hrvatsku medalju primio je Mihovil Dijaković, a srebrnu vatrogasnu plamenicu Danijel Knežević. Priznanja za 20 godina djelovanja u vatrogastvu dodijeljena su Marku Vlastniku, Mihovilu Dijakoviću, Karlu Maslaču, Danijelu Kneževiću,Ivanu Salopeku i Kristini Marušić Čančar, a za 10 godina Adamu Podnaru.