8.SJEDNICA VIJEĆA OPĆINE BRESTOVAC


Ponedjeljak, 26 Ožujak 2018

VIJEĆNICI UPOZNATI S STATUSOM PROJEKTA OBNOVE VATROGASNOG DOMA U BRESTOVCU

Na rang listi Agencije za plaćanje po natječaju iz Programa ruralnog razvoja,tip operacije 7.4.1. projekt Općine Brestovac i Dobrovoljnog vatrogasnog društva  Brestovac,obnova samog Doma, nalazi se na 44. mjestu od preko stotinu odobrenih projekata na koje još postoji rok za pritužbe. No, po svim parametrima i bodovima ,realna su očekivanja da će obnova Vatrogasnog doma u vrijednosti 7,278 milijuna kuna odobriti i započeti u ovoj godini.
 
Na sjednici vijećnici su jednoglasno usvojili novi Statut Općine,koji je usklađen s zadnjim izmjenama zakona o lokalnoj samoupravi.Kada je u pitanju zbrinjavanje komunalnog otpada sve ovisi o Komunalcu d.o.o. tvrtki iz Požege u kojoj Općina Brestovac ima 2,58 % udjela.  Za sada zeleni otoci ostaju u Vilić Selu i Gučanima, dok se uskoro očekuju  i u ostalim većim mjestima u Općini.

Vijeće je jednoglasno usvojilo ponudu za opskrbu električnom energijom za javnu rasvjetu s tvrtkom RWE Energija Zagreb u iznosu od 141 tisuću i 44o kuna, bez PDV-a.
Za redovito održavanje nerazvrstanih cesta, a na temelju javnog natječaja, vijećnici su odobrili najnižu ponudu  Obrta BBS-trans iz Trenkova u iznosu od 220 tisuća kuna bez PDV-a.

U polugodišnjem izvješću za 2017-tu godinu, načelnik Općine Zdravko Mandić posebno je naglasio, pored niza aktivnosti, izradu katastra nekretnina za katastarske općine Daranovci i Zakorenje, u vrijednosti od 3,9 milijuna kuna, od kojih Općina u četiri godine izdvaja od 2 milijuna.
U rujnu prošle godine započeli su radovi na cjelovitoj obnovi poslovne zgrade Općine Brestovac, na kojoj je do prosinca  obavljeno 80% radova. Ukupna vrijednost adaptacije, rekonstrukcije elektroinstalacija, priključenja zgrade općine na kanalizacijsku mrežu, sustava grijanja i sanacije vlage, procjenjuje se na 964 tisuće kuna.
Od ostalih aktivnosti izdvajaju se sanacija mosta na rijeci Orljavi na NC Orljavac-Podsreće, izmjena svjetiljki LED u Požeškoj ulici u Brestovcu, te izgradnja nove javne rasvjete u Pasikovcima.