STJEPANU BEŠLIĆU NAGRADA ZA 60 GODINA RADA U DVD-ORLJAVAC


Ponedjeljak, 07 Svibanj 2018

PRIZNANJE JE PRIMIO U PRIGODI OBILJEŽAVANJA 90 GODINA POSTOJANJA I DJELOVANJA DVD

Priznanje je u ime Hrvatske vatrogasne zajednice dodijelio potpredsjednik Željko Petrović.
Za 50-godina vjernosti DVD-u Orljavac, priznanja su dodijeljena Antunu Brusu,Dragi Geslu i Marku Paviću.

Za 30 godina rada i djelovanja u DVD Orljavac, priznanja su primili Josip i Damir Pavić,Ankica Dragaš,Josip Samoković i Juro Ćosić.

U prigodi obilježavanja Dana vatrogasaca, sv.Florijana, Vatrogasni centar Brestovac u Orljavcu je, združenom vježbom, prikazao spremnost u gašenju požara svih 5 društava DVD-a Zakorenje, Jaguplije, Ivandol i Brestovac.

Na svečanoj sjednici, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško slavonske županije, Željko Petrović, naglasio je da se radi o malom društvu, svrstanom u C grupu, ali društvo ima veliko područje uspješnog djelovanja, budući da se radi o jedinom društvu između Brestovca i Pakraca, na čijem području ima najviše požara na otvorenom prostoru.
Zadnjih godina društvo je ojačalo, ima nešto mladeži, ali što je i rijetko žena operativaca, a i pored velike podrške Općine Brestovac, društvu nedostaje osobna i zaštitna oprema, naglasio je Petrović najavljujući da bi novi Zakon o vatrogastvu jednicima lokalne samouprave donio dio neophodnih financijskih sredstava.Podržavajući aktivnosti društva, DVD Orljavac pomoć je pored redovitog izdvajanja sredstava, najavio i zamjenik načelnika Općine Brestovac, Jozo Buće.