5. LJETNI KUP MLADOSTI


Utorak, 26 Lipanj 2018

U KATEGORIJI U-10 POBJEDNIK MLADOST, A NAJBOLJA IGRAČICA NIKA PANČIĆ

Na 5.već tradicionalnom turniru Mladosti u Pavlovcima okupilo se 400-njak djece iz klubova Brodsko-posavske, Osječko baranjske i Požeško slavonske županije. Natjecalo se 30 ekipa u kategorijama U-8, U-10 i U-12, iz Marsonije i Željezničara iz Slavonskog Broda, Slavonca iz Brodskog Stupnika, Slobodnice, Kaptola, Voćina, Dinama iz Vidovaca,Batrine, Budućnosti iz Rešetara,Papuka iz Velike, Martina iz Našica,Sloge iz Trenkova, Lipika, Tim osvježenja iz Kuzmice, Slavonije iz Požege i domaćina Mladosti.

U polufinalu kategorije mlađih pionira do 12 godina starosti, Mladost je svladala Dinamo iz Vidovaca s 2:1,dok je požeška Slavonija s 2:0 svladala Lipik 1925. Nakon 0:0, u utakmici za treće mjesto Lipik je nakon izvođenja penala slavio s 2:1 nad Dinamom, dok je istim rezultatom požeška Slavonija svladala domaću Mladost.
Za najboljeg vratara proglašen je iz Mladosti Leon Tununović, najbolji strijelac je iz Slavonije Matej Pišmiš, a najbolji igrač je iz Lipika Karlo Kovre.
U kategoriji U-10 ,u polufinalu Mladost je nakon nakon 0:0, na penale s 2:0 pobijedila Dinamo iz Vidovaca, dok je u drugom polufinalnom susretu poslije 1:1, Budućnost iz Rešetara iz penala s 4:3 svladala favoriziranu požešku Slavoniju. U susretu za 3.mjesto Dinamo je s 2:0 bio uspješniji od Slavonije, dok je i finale bilo neizvjesno. Budućnost je vodila s 1:0 da bi domaćini u posljwednjim trenucima uspjeli izjednačiti i postati pobjednici turnira nakon izvođenja najstrože kazne.
Za najboljeg vratara proglašen je iz domaće momčadi Leon Valešić , najbolji strijelac je iz Slavonije Luka Romić, a najbolji igrač, Nika Pančić iz pobjedničke momčadi.
U najmlađoj U-8 kategoriji Natjecalo se 8 ekipa, a u finale su se plasirali domaća Mladost i Željezničar iz Slavonskog Broda.