Ispiši ovu stranicu

114.GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD BRESTOVAC


Ponedjeljak, 01 Travanj 2019

VATROGASNA SPOMENICA ZA 40 GODINA DRAGUTINU BLAŽEVIĆU

 

Predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško slavonske županije, Željko Petrović, srebrni vatrogasni plamen za hrabrost i požrtvovanost uručio je Ivanu Salopeku,a brončane Mihovilu Suliću i Dariju Kosanoviću.

Vatrogasna priznanja za 20 godina hrabrosti i požtrvovnosti priznanja su dodijeljena Darku Aleksiću, Hrvoju Budiću, Lovri Poletto, Mihovilu Suliću i Tanji Bek.
Zapovjednik Alen Ugrin istakao je da je društvo u prošloj godini imalo 111 intervencija, od čega 8 požara otvorenog prostora, 11 požara stambenih i gospodarskih objekata, 7 intervencija u prometu, 42 prijevoza vode i ispiranja kanalizacije, te ostalih aktivnosti od rušenja stabala, čišćenja rina do skidanja gnijezda stršljena.Po brojnosti od 6 vatrogasaca po intervenciji i vremenu od manje od tri minute, među najboljima su u županiji, Čestitajući na postignutim rezultatima, načelnik Zdravko Mandić, najavio je konačno rješenje obnove i rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Brestovcu.

U ovom trenutku društvo broji 49 članova, od čega 20 operativnih, ostatak su veterani i pridruženi članovi, dok se u mladeži nalazi 30-tak članova. U protekloj godini 7 članova prošlo je određene vrste osposobljenosti, a 3 specijalizaciju.

Posebne pohvale stavljene su na rad mladeži, koji je iz godine u godinu sve bolji, i što je neubičajeno za vrijeme kada se govori o iseljavanju mladih, brojka mladeži u DVD Brestovac raste. Načelnik Općine Zdravko Mandić, istaknuo je korektnu suradnju s DVD, i da se samo govori o realizaciji obnove i izgradnje novog Doma. Zapeli smo na javnoj nabavi, u kojoj se, nakon drugog natječaja očekuje rješenje u roku od dva tjedna, nakon čega odlukom Državne komisije slijedi izgradnja, nadamo se da će biti okončana do kraja ove godine, rekao je Mandić.

Ostali članci