Ispiši ovu stranicu

62. SKUPŠTINA DVD IVANDOL


Četvrtak, 01 Ožujak 2018

NASTAVAK USPJEŠNOG DJELOVANJA

Iako su protekle godine imali tek nekoliko intervencija, od čega dvije na gašenju otvorenog požara, članovi DVD Ivandol još jednom su pokazali uspješnost preventivnog, a tako i organiziranosti interventnog djelovanja na gašenju požara i spašavanju ljudstva i materijalne imovine, istakao je na redovitoj Izvještajnoj skupštini predsjednik Dražen Kovačević.

Na Skupštini kojoj je nazočio i predsjednik Vijeća Općine, Tomo Vrhovac, zamjenik načelnika Jozo Buče naglasio je da Općina značajno pomaže rad vatrogastva, te da je pored zakonske obveze, što je rijetkost u RH, Općina čak povećala sredstva, posebno za opremljenost vatrogasnih društava, pa tako i DVD Ivandol, osiguravši interventna sredstva za liječničke preglede 12 vatrogasaca.

Društvo broji 45 članova od čega dvadesetak operativaca, dok sve manji broj mladeži, ipak uspješno nastupa na općinskim i županijskim natjecanjima. I Skupština djelomično je prošla u sjećanju na 60. obljetnicu kada je obnovljen Mjesni i Vatrogasni dom, u kojeg je Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova izdvojilo 300 tisuća kuna, a Općina Brestovac preko 250 tisuća kuna.
Prije dvije godine Vlada Tirola društvu je donirala navalno vozilo, u koje je za opremu Općina Brestovac izvojila 40 tisuća kuna, a ostatak do potrebnih 95 tisuća ,Vatrogasna zajednica Požeško slavonske županije i Hrvatska vatrogasna zajednica.

Ostali članci