Petak, 27 Prosinac 2013 10:22

Nagrada Općine Brestovac zasluženo dodjeljena stolnotenisačima

brestovac stolnotenisaci 2013-1Prvi, jesenski dio prvenstva,2.HSTL Slavonija Zapad, završio je vrlo uspješno za stolnotenisače STK Brestovac, plasmanom na 5.mjestu  prvenstvene ljestvice s 4 pobjede i 5 poraza iz 9 susreta, s ukupno 13 osvojenih bodova.

Nakon osvajanja naslova prvaka Treće lige, stolnotenisači Brestovca našli su se u društvu 12 vrlo dobrih momčadi iz Siska, Čazme, Virovitice, Novske, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Sibinja, Gornjih Bogičevaca i Požege.

Kada se govori o stolnotenisačima Brestovca ne smije se zaboraviti da su plasman u Drugu ligu ostvarili nakon samo tri godine, od osvajanja naslova regionalnog prvaka, prvaka 4. i ovog proljeća Treće lige.

U jesenskom dijelu sezone stolnotenisači Brestovca svladali su Gornje Bogičevce, Sisak i Flip iz Slavonskog Broda s 4:1, te Novsku s 4:2. Poraženi su od Čazme s 4:2 i u neizvjesnim susretima s 4:3 od Strmca iz Nove Gradiške, Virovitice, Sibinja i jesenskog prvaka STK Požega.

Nakon prvog dijela prvenstva najbolji igrač lige je stolnotenisač Brestovca, Zlatibor Savić koji je iz 15 mečeva ostvario 13 pobjeda i samo 2 poraza. Na 10. mjestu je Robert Markanjević  s ostvarenih 9 pobjeda i 8 poraza iz 17 susreta, dok su slabiji učinak postigli Igor Bobok i Drago Markanjević s 2 poraza iz isto toliko poraza, te Mario Pipinić koji u 10 susreta nije uspio zabilježiti niti jednu pobjedu.

brestovac stolnotenisaci 2013-2Par Zlatibor Savić i Robert Markanjević najbolji je u ligi s 8 pobjeda i  jednim porazom iz 9 susreta, dok je drugoplasirani par iz jesenskog prvaka STK Požega, sa 7 pobjeda i 2 poraza, Marko Berdi i Hrvoje Dujmović.

Budući da rezultati ovog uzorno organiziranog kluba govore sami za sebe, ne treba ni posebno isticati da je godišnja nagrada Općine Brestovac za postignuća i razvoj sporta stigla u prave ruke.