Ponedjeljak, 17 Ožujak 2014 11:23

Sarmijada 2014

sarmijada2014Na prvoj Sarmijadi u organizaciji tjednika Požeška kronika natjecalo se 19 Udruga  i KUD-ova uglavnom s područja Požeško-slavonske županije. U spravljanju domaće sarme 3.mjesto pripalo je KUD Orljava iz Pleternice, 2.mjesto Udruzi Požeška dolina,a najboljom sarmom proglašena je ona KUD Ivana Gorana Kovačića iz Velike. Najljepši uređeni stol je KUD-a Grabarje, dok je najuvjerljivija prezenterica ponuđenog stola iz KUD-a Zagrađe.

U ime organizatora Požeške kronike,vlasnik Vladimir Protić i jedan od pokrovitelja,župan Alojz Tomašević, uručili su nagrade i priznanja najboljima najavivši da će ova manifestacija postati tradicijska uz želju za proširenjem na područje cijele Slavonije.

Uz Požeško slavonsku županiju, Grad Požegu, pokrovitelji prve Sarmijade bile su i općine Kaptol, Velika, Jakšić i Brestovac.
Općinu Brestovac dostojno su predstavljali članovi i članice Udruge Komušana i prijatelja Komušine iz Brestovca. Društvo osnovano 2o12.godine okuplja 3o-tak aktivnih članova, a svojom djelatnošću daju veliki doprinos društvenom životu ovom kraju Požeške kotline.
Kako je izjavio dopredsjednik Jozo Ilić,Udruga se ponosi aktivnošću kulturno-umjetničke i sportske sekcije, te brojnim nastupima na humanitarnim aktivnostima.

Posebno se ponose kolektivnom nagradom Općine Brestovac za postignuća na društvenom djelovanju za 2o13.godinu. Članovi Udruge pozivaju sve članove i prijatelje na tradicijsko sijelo koje će se održati na Uskrs,2o-.travnja u  Biieloj kući u Blackom.