službeni internet portal Općine Brestovac

Petak, 06 Lipanj 2014 10:03

Vijeće usvojilo izvještaj o izvršenju proračuna

izvrsenje proracunaNa 8. redovitoj sjednici Općinsko Vijeće Općine Brestovac, jednoglasno je usvojilo godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2013.godinu, kao i izvješće o radu načelnika za razdoblje lipanj-prosinac protekle godine. Ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 5 milijuna i 090 tisuća kuna, a najveći prihodi ostvareni su od poreza u visini od 3,33 milijuna kuna.

Uslijed privođenja kraju izgradnje kapitalnih objekata, poglavito izgradnje komunalno vodnih građevina izdaci su bili veći za oko 700 tisuća kuna.

Općina Brestovac financirala je te radove u iznosu od 391 tisuću kuna, izdvojen je dio od 296 tisuća kuna za započete radove na geodetskoj izmjeri u katastarskoj općini Jaguplije za naselja Jaguplije i Skenderovci, dok je općina kao investitor financirala i izgradnju novog mosta na rijeci Orljavi u naselju Boričevci. U 2013.godini na izgradnji spojnog cjevovoda vodoopskrbnog sustava Sloboština-Pasikovci realizirano je radova u visini od milijun i 194 tisuće kuna,  izgradnji vodovodne mreže naselja Skenderovci i Jaguplije više od 2 milijuna kuna i izgradnji kanalizacijske mreže u naseljima Brestovac,Nurkovac,Dolac i Završje oko milijun i 369 tisuća kuna. Na gradnji novog mosta na rijeci Orljavi u naselju Boričevci, od ukupne vrijednosti od 700 tisuća izvršeno je radova u visini od 456 tisuća.

S  Državnom geodetskom upravom sklopljen je ugovor o geodetskoj izmjeri u katastarskoj općini Jaguplije u vrijednosti od 2 milijuna 464 tisuće kuna. Do 2016.godine, Općina Brestovac koja sudjeluje u financiranju  sa 60% sredstava, osigurat će nešto manje od 1,5 milijuna kuna, a do kraja prošle godine već je izdvojeno 296 tisuća.

U daljnjem tijeku sjednice vijećnici su jednoglasno usvojili i izvješće o izvršenju plana gospodarenja otpadom na području općine, dok je pismo namjere Udruge Pet plus za potpisivanje koncesije za korištenje zgrade i pripadajućeg zemljišta  Osnovne škole u naselju Orljavac, dogovoreno da svoje mišljenje daju sami mještani Orljavca.