službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 30 Lipanj 2014 16:37

Spomen na prvi oružani sukob

spomen prvi oruzaniPolaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Kamenskoj, ispred spomenika desetorici hrvatskih branitelja, poginulim 1991. godine u Domovinskom ratu u vojnim operacijama u Kamenskoj i Mijačima, Udruga hrvatski policajac, 28.lipnja obilježila je spomen na prvi oružani sukob hrvatske policije i pobunjenih Srba 1991. godine.

Predsjednik Udruge Milan Gogić, tom je prigodom naglasio da se prebrzo zaboravlja borba za hrvatsku državu, a posebno one koji su položili živote oslobađajući okupirana područja. Prvi smo stali na branik domovine slabo naoružani, ali smo bili puni ponosa i domoljublja u vjeri da možemo pobijediti puno bolje naoružanog neprijatelja. Iako se ukidanjem pojedinih materijalnih prava sve više nalazimo na marginama društvenog života, želja nam je mlađim generacijama prenijeti i sačuvati istinu što se događalo na ovom području, naglasio je Gogić.

Vijence i svijeće pred spomen obilježjem u Kamenskoj, položili su predstavnici Udruge hrvatski policajac, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Požeško slavonske županije, Grada Požege, Policijske uprave, Hrvatske vojske, Osnovne škole Dragutina Lermana iz Brestovca, a ispred Općine Brestovac, zamjenik načelnika Jozo Buće i predsjednik brestovačkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana, Mirko Sajfert.