Pokazna vatrogasna vježba u Orljavcu


Četvrtak, 07 Svi 2015

Tradicionalno obilježavanje Blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, protekle subote, 2.svibnja, održano je u Orljavcu. Nakon što je prošle godine domaćin bio DVD Ivandol, ove godine vatrogasce Vatrogasnog centra Brestovac ugostili su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orljavac.  Program obilježavanja započeo je postrojavanjem 50-tak vatrogasaca, uz pozdravnu riječ zapovjednika Vatrogasne zajednice Požeško slavonske županije, Josip Ugrin.

Svetu misu u Kapeli svetog Roka u Orljavcu, predvodio je župnik Župe svete Ane iz Skenderovaca, Saša Paveljak.
U združenoj pokaznoj vježbi gašenja požara na otvorenom prostoru, spašavanja ljudstva i materijalnih dobara iz stare škole u Orljavcu, te intervencije u prometnim nezgodama, sudjelovali su dobrovoljci iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava Jaguplije, Brestovac, Zakorenje i Orljavac.

Ujedno pokazna vježba iskorištena je za provjeru stanja opreme, a zadovoljstvo spremnošću za operativno djelovanje, izrazio je zapovjednik Vatrogasnog centra Brestovac, Alen Ugrin. Svibanj je mjesec  zaštite od požara, koji vatrogasci koriste za preventivno djelovanje i provjeru stanja opreme, kako bi se što bolje pripremili za ljetno razdoblje, kada i ima najviše požara.

Ova godina proteći će i u obilježavanju visoke i značajne obljetnice, 110 godina postojanja i djelovanja DVD Brestovac. Središnja proslava najavljena je za 6.lipnja.