Veliki uspjesi Osnovne škole


Srijeda, 20 Svi 2015

Zahvaljujem Vam se na  uspješnom završetku još jedne školske godine, a posebno osmašima, pred kojima je zadaća dvostruko više učiti za stjecanje obrazovanja kakvog žele. Na taj način steči će zanimanje s osiguranim zaposlenjem, što je danas najvažnije. Puno smo učinili za školu u suradnji s Vijećem Općine Brestovac , nailazeći na razumijevanje, bez ikakvih problema, istakao je ravnatelj Osnovne škole Dragutina Lermana u Brestovcu, Ante Majnarić, na tradicionalnom obilježavanju Dana škole, održanom 15.svibnja u Brestovcu.

Posebno pohvaljujemo učenike,koji su ostvarili zavidne rezultate na državnim natjecanjima, učenike koji su se kao pobjednici županijskog natjecanja u sigurnosti u prometu kvalificirali na državno, kao i mentore i učenike Učeničke zadruge Cucurbita, koji se trenutačno natječu državnom prvenstvu u Zagrebu.

U ovoj školskoj godini Osnovnu školu Dragutina Lermana pohađalo je 305 učenika, od kojih 11 u Područnoj školi u Ivandolu, 12 u Zakorenju, 18 u Skenderovcima i 29 u Pavlovcima. Predsjednik Vijeća Općine ,Tomo Vrhovac posebno je istakao  uspjehe škole u razvoju učeničke zadruge, sigurnosti u prometu, kao i pojedinačnim sudjelovanjima na natjecanjima u sportu i kulturi.
U raznolikom i bogatom programu nastupili su mali i veliki zbor škole, učenici područnih škola, te mali i veliki folkloraši. Školska športska dvorana i ovoga puta bila je premala da primi sve roditelje, bake i djedove koji su veliki pljeskom ispratili nastup svakog učenika ili učenice. Zaslužili su to u svakom pogledu.