Orljava se ponovno izlila


Četvrtak, 28 Svi 2015

Nakon što se prošle godine, u razdoblju od svibnja do rujna, Orljava izlila iz svog toka u pet navrata, slično se događa i ove. Štete od samo jedne prošlogodišnje poplave na području Općine, kada je i proglašeno stanje elementarne nepogode, iznosile su preko 4,5 milijuna kuna. Uslijed velike količine oborina, Orljava se s 25. na 26. svibnja izlila na dionici državne ceste D 38 Kamenska-Orljavac, pa je od utorka od 2 sata i 15 minuta bilo zabranjeno prometovanje.

Oko 4 sata, nakon što je poplavljeni gospodarski objekti i strojevi Obiteljskog gospodarstva Pančić u Pavlovcima,  evakuirano je 30-tak krava i 12 telića. Pod vodom se našao i veliki dio nogometnog igrališta u Pavlovcima, pa je još uvijek pod znakom pitanja odigravanje susreta između Mladosti i ekipe veterana Dinama iz Zagreba, koja se treba odigrati, u okviru obilježavanja 40 godina postojanja NK Mladost, u četvrtak, 28.svibnja s početkom u 18 sati.

Orljava se izlila i na poljoprivredne površine na dionici Pavlovci-Vilić Selo-Skenderovci-Jaguplije-Brestovac. Sretna je okolnost da je vodostaj Orljave počeo padati tijekom kasnog poslijepodneva, pa je izbjegnuta moguća veća šteta na gospodarskim i obiteljskim objektima, te poljoprivrednim površinama. Vatrogasci su gotovo puna dva dana na terenu ispumpavajući većinom podrume obiteljskih zgrada, rekao je zapovjednik DVD Brestovac, Alen Ugrin.