Umirovljenici iz Brestovca ponovo županijski pobjednici


Četvrtak, 28 Svi 2015

Matica umirovljenika Brestovac, pobjednik je 14. Sportskih susreta Matice umirovljenika Požeško slavonske županije, održanim u Pakracu. Oko 170 umirovljenika iz 11 udruga umirovljenika, natjecalo se u 4 sportske discipline, pikadu za žene, kuglanju, šahu i streljaštvu za muške.

U pikadu ekipni pobjednik je MU Orljava-Brestovac, ispred Pakrac-Lipika. Pojedinačno treće mjesto osvojila je Ruža Vulinović iz Pakraca, drugo Štefanija  Čiček iz Jakšića, dok je ponovo prvo mjesto pripalo Nadi Grgić iz MU Orljava.

Matici umirovljenika Brestovac, pripala su dva ekipna prva mjesta, u streljaštvu ispred MU Požega i u kuglanju, u kojem je drugo osvojila osvojila MU Pakrac-Lipik. Najuspješniji strijelac je Ivica Ratkovski iz brestovačke Matice, drugi je Tomislav Galović iz požeške, a treći Vladimir Vuković iz Kaptola.

U kuglanju, Matica umirovljenika Brestovac uvjerljivi je pobjednik, s najboljim pojedincem Darkom Zovkom i trećeplasiranim Josipom Nevrlijem. Drugo mjesto također je otišlo u Brestovac, ali Marku Markanjeviću članu Matice umirovljenika Orljava. Ekipno najbolji šahisti su Jakšićani s najboljim pojedincem Nikolom Brekalom.

Tako je Matica umirovljenika Brestovac ponovila naslov prošlogodišnjeg pobjednika, osvojenog  na 13-im igrama u Brestovcu.
14-te susrete u Pakracu otvorio je zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, dok su sudionike i natjecatelje pozdravili u ime domaćina, Ivan Katalinić, predsjednik MU Pakrac-Lipik, u ime organizatora predsjednik MU Požeško slavonske županije Zvonko Čorak i u ime grada domaćina, pakrački gradonačelnik Davor Huška.