40 Godina NK "Mladosti"


Subota, 30 Svi 2015

Utakmica između ekipa veterana Dinama iz Zagreba i  Mladosti, bila je središnji događaj obilježavanja 40-te godišnjice postojanja i djelovanja Nogometnog kluba Mladosti, održane 28.svibnja u Pavlovcima. Sam susret u kojem je pobijedio Dinamo rezultatom 6:1, odigran pred oko 400 gledatelja, ponudio je nogomet, pun lijepih i nezaboravljenih majstorija obje momčadi. Za domaćine strijelac je bio Pero Vidović, a za Dinamo po zgoditak postigli su Krešimir Marušić, Fabijan Komljenović i Zlatan Arnautović, dok su tri pogotka djelo proslavljenog belgijskog reprezentativca i legende Dinama,  Branka Strupara. U predigri sastale su se ekipe početnika Mladosti i Kaptola, koja je završila miroljubivo 2:2. S obzirom da se radi o budućem naraštaju klubova vrijedno je istaknuti da su za Mladost strijelci bili Marko Pratljačić i Luka Leon Šupljak, a za Kaptolčane Anto Barić i Paola Grgić.

U ime pokrovitelja proslave, kapetanu mlade ekipe Mladosti Anti Mandiću i treneru mlađih dobnih ekipa Mladosti, Marku Čičeku, načelnik Općine Brestovac, Zdravko Mandić uručio je 40 dresova.

Uoči početka susreta veterana, legendarni vratar Dinama, Fahrija Dautbegović uručio je priznanja prvoj postavi Mladosti iz 1975.godine: Slavku Božiću, Josipu Došliću, Ivanu Mandiću, Ivanu Kronšteteru, Branku Čičeku, Draganu Gajiću, Peri Budiću, Antunu Franiću, Ivanu Tajdanu, Josipu Vinkoviću i Franji Puškariću. Tada, prvu utakmicu Mladost je odigrala 16. kolovoza 1975.godine kada je u Pavlovcima svladala Croatiju iz Mihaljevaca rezultatom 3:1. Početni udarac na utakmici veterana izveo je Josip Orešković.

Jedan od najvećih uspjeha Mladosti, koja je jedina velikonogometna ekipa na području Općine, svakako je plasman u Prvu županijsku nogometnu ligu, u kojoj se natječe već četvrtu sezonu. U konkurenciji 12 momčadi trenutačno su desetoplasirani, a za potvrdu ostanka, u nedjelju od 18 sati u Pavlovcima trebaju svladati osmoplasiranu ekipu Lige, Kutjevo. U klubu se mogu pohvaliti uspješnim stručnim radom s čak 80-tak mladih, budući da limači, početnici, pioniri i juniori svake godine ostvaruju zavidne rezultate u svojim ligama.

U svakom slučaju rijetkost je vidjeti i čuti da tako mala sredina okuplja veliki broj poklonika u i oko nogometa. Naravno, sve se to oplođuje volonterstvom i entuzijazmom zaljubljenika u nogometnu igru.