masteruser - Brestovac
masteruser

masteruser

U organizaciji Općine Brestovac i suorganizaciji Biciklističkog kluba Lux Racing Team, održana je prva Božična biciklijada na dionici dugoj oko 4 kilometra od središta Brestovca do Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Boić u Skenderovcima.

Šteta što se samoj rekreativnoj utrci, iako po maglovitom vremenu, odazvalo tek desetak biciklista iz Požege, no po riječima predsjednika Kluba Igora Marača očekuje se da će iduće godine biti veći broj biciklista, posebno iz Općine Brestovac i da će utrka postati tradicijska.

OPG Bioć bavi se i agroturizmom, a 2016. godine proglašeno je najboljim OPG-om u Hrvatskoj. Proizvodnja jabuka krenula je 1993.godine na 0,7 hektara da bi danas prerasla na 4,3 ha s 11 tisuća stabala, tv rdi vlasnik OPG Mislav Boić. Sadimo Idared, Zlatni delišes, Jonagold, Crisppes pink i Granny Smith, a imamo i hektar nasada pod lješnjakom.

Fokusirani smo na tržišta Dalmacije naročito s čipsom od jabuka i prirodnim sokom od jabuka. U planu je, koja već i započela izgradnja bungalova za nove turiste koji sve više posjećuju njihov OPG.

U organizaciji NK Mladost iz Pavlovaca, protekle nedjelje u Športskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Dragutina Lermana u Brestovcu završio je tradicionalni Osmi zimski malonogometni turnir NK Mladosti iz Pavlovaca. Radi se o turniru koji je postao jedan od najjačih u ovom dijelu Slavonije, a i ove godine okupio je 64 momčadi iz pet slavonskih županija i dvije ekipe iz BIH Dervente i Brčkog, rekao je trener mlađih ekipa Mladosti Marko Čiček.

U kategoriji U-10 pobijedila je ekipa Požege ispred domaćina Mladosti, te Marsonije iz Slavonskog Broda i Voćina.Najbolji strijelac bio je Patrik Begić iz Mladosti s 11 zgoditaka.

U kategopriji 2010 i mlađi pobjednik je No Limit iz Virovitice, ispred Posavca iz Davora, Požege i Kaptola. U kategoriji U-12 pobjednik je NK Slavonija iz Požege ispred pleterničke Slavije , slavonskobrodske Marsonije i Mladosti iz Pavlovaca.

U kategoriji U-11 pobijedila je požeška Slavonija ispred novogradiške Sloge.

Na sam Blagdan svetog Nikole, KUD Berda s gostima organizirao je tradicionalnu već 10.manifestaciju S pjesmom u susret Božiću. Domaćini su se predstavili pjesmama i plesovima Slavonije i Baranje, Osnovna škola Dragutina Lermana s igrokazima i recitacijama, a KUD Vrbje iz Vrbja s pjesmama iz svog kraja.

Učenice Obrtničke škole Matea, Tihana i Monika predstavile su eko-etno kreacije pod nazivom Potjeh, a Dora; Tonka i Ivana reviju Regoč inspiriranom djelima Ivane Brlić Mažuranić.

Kao i svake godine dvorana Osnovne škole Dragutina Lermana u Brestovcu bila je popunjena, a oko 15o djece darivao je sveti Nikola.

Utorak, 10 Prosinac 2019 08:03

Proračun Općine Brestovac za 2020.godinu

Na temelju članka 46.Statuta Općine Brestovac ("Službeni glasnik Općine Brestovac“ br.2/2018) i Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge („Narodne novine“ 26/15), općinski načelnik Općine Brestovac objavljuje

JAVNI POZIV ZA UDRUGE ZA FINANCIRANJE PROGRAMA/PROJEKATA U 2020. GODINI IZ SREDSTAVA PRORAČUNA OPĆINE BRESTOVAC

Općina Brestovac objavljuje Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu proračunskih sredstava za financijske potpore udrugama za 2020. godinu. Na ovaj javni poziv mogu se prijaviti udruge s područja Općine Brestovac koje svoje programe realiziraju na području Općine Brestovac ili udruge čiji je rad od posebnog interesa za Općinu Brestovac neovisno o mjestu djelovanja/sjedišta udruge.

Javni poziv otvoren je do 31. siječnja 2020. godine, do kada je potrebno dostaviti programe. Obrazac prijave dostupan je u doc. formatu te ga je moguće popuniti i pomoću računala.

OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO
OPĆINE BRESTOVAC

 

Na temelju članka 23. stavka 1. točke 2. Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske („Narodne novine“ broj 22/92, 44/92, 71/97, 69/04, 99/04, 44/06, 24/11 i 128/14), Općinsko izborno povjerenstvo Općine Brestovac donosi

 

RJEŠENJE O ODREĐIVANJU BIRAČKIH MJESTA ZA PODRUČJE OPĆINE BRESTOVAC

Na 21.sjednici Vijeće Općine Brestovac jednoglasno je usvojilo proračun za iduću godinu u iznosu od 11 milijuna i 675 tisuća kuna. Najveći prihodi očekuju su od poreza na dohodak u iznosu od 7,25 milijuna kuna,poreza na imovinu od 250 tisuća kuna i 40 tisuća kuna od poreza na robu i usluge.Proračun je dobar, istakao je načelnik Zdravko Mandić, što će omogućiti uz sredstva Ministarstava gospodarstva, te Ministarstva regionalnog razvoja i šumskog doprinosa znatna ulaganja u projekte kapitalnih ulaganja.

Za izgradnju pješačkih i bicklističkih staza izdvojit će 2,225 milijuna kuna, za komunalne vodne građevine oko 550 tisuća kuna, javnu rasvjetu 31o tisuća kuna,, odžavanje cesta preko 400 tisuća, a izgradnju i dodatna ulaganja preko milijun i 200 tisuća. Za socijalnu skrb predviđeno je nešto manje od 800 tisuća kuna. Općina će izdvojiti 210 tisuća kuna za smještaj djece u dječje vrtiće, sufinancirati s 40 tisuća kuna prijevoz učenika srednjih škola i sa 150 tisuća kuna pomoći studentima visokoškolskih ustanova.Za djelatnost vatrogastva predviđeno je po zakonskoj obvezi 350 tisuća kuna, no Općina će za potrebe vatrogasnih društava osigurati i dodatni 60 tisuća. U idućoj godini iz proračuna će biti izdvojeno i 45o tisuća kuna na ime obnove katastra i zemljišnjih knjiga u k.o.Jaguplije, Daranovci i Zakorenje.

Petak, 22 Studeni 2019 07:45

Objava biračima

Vlada Republike Hrvatske je 14. studenog 2019. donijela Odluku o raspisivanju izbora za Predsjednika Republike Hrvatske.

Za dan održavanja izbora određena je nedjelja, 22. prosinca 2019. godine.

Odlukom Vijeća Općine Brestovac godišnje nagrade za ovu godinu uručene su kadetu,boksaču Mihaelu Heigu iz Nurkovca i početnicima NK Mladost Pavlovci. Na prigodnoj svečanosti u Općinskoj vijećnici predsjednik Vijeća Tomo Vrhovac i načelnik Zdravko Mandić, čestitali su dobitnicima, zahvaljujući na dosadašnjim postignućima i uz očekivanja da će i nadalje postizati zavidne sportske rezultate i dostojno predstavljati Općinu Brestovac.

Mihael Heig iz Nurkovca, kadet je Boksačkog kluba Graciano iz Požege, a već je postigao velike rezultate. Osvojio je srebro na prvenstvu Hrvatske, dok je dva puta bio treći. U konkurenciji 46 klubova, Heig je znatno doprinio osvajanju 9 klubskog mjesta na prvenstvu Hrvatske. Boksom se bavi od prvog razreda osnovne škole, a cilj mu je biti prvi u Hrvatskoj, što mu bi omogućilo plasman na Europsko i Svjetsko prvenstvo. 2017.godine proglašen je perspektivnim sportašem grada Požege, dok je prošle godine proglašen drugim sportašem grada u kadetskoj konkurenciji.

Godišnja nagrada dodijeljena je i početnicima NK Mladost iz Pavlovaca. U protekle dvije klub je nastupio u svim dobnim kategorijama županijske lige, čime se mogu pohvaliti samo klubovi poput Slavonije, Požege, Velike, Kaptola, Vidovaca, Lipika ili Pakraca, dok preostala većina od 32 županijska kluba nema mlađe kategorije.
Od ekipa koje ostvaruju mjesto u sredini lige, izdvajaju se početnici koji u protekloj sezoni nisu doživjeli niti jedan poraz. Sudjelovali su na brojnih turnirima od kojih su posljednje dvije godine osvajali Božićnih turnir u Požegi. Sudjelovali su i na turnirima u Bosni i Hercegovini, osvojivši turnir u Derventi, te druga mjesta u Odžaku i Doboju. Nagrade su primili i predsjednik Kluba Jozo Ilić i trener mlađih dobnih kategorija Marko Čiček.

Stranica 1 od 18