službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 30 Lipanj 2014 16:31

Skupština Udruge dragovoljaca i veterana

skupsina dobrovoljaca 2014Na redovitoj godišnjoj izvještajnoj skupštini Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, održanoj 27.lipnja u Brestovcu, predsjednik Ogranka Brestovac, Mirko Sajfert, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima u protekloj godini, kao i podsjećanjem budućih naraštaja, da bez branitelja ne bi bilo ni države niti demokracije.

U izvještaju o radu za prošlu godinu, istaknuto je da su članovi sudjelovali na županijskim sportskim igrama u Požegi, dok je malonogometna ekipa izborila nastup na državnoj završnici u Virovitici. Kao i svake godine Udruga organizira sudjelovanje i obilježavanje najznačajnijih datuma i blagdana iz hrvatske povijesti. Načelnik Općine Brestovac, Zdravko Mandić, izjavio je da Općina, u skladu sa skromnim proračunskim mogućnostima, materijalno podržava i prati aktivnosti Udruge, uz najavu pomoći u uređenju prostora, kao i obnovi spomen obilježja u Brestovcu. U cilju rješavanja problema pojedinih članova, predsjedniku Ogranka, Mirku Sajfertu, želja je da se članovi barem jednom tjedno okupe u prostoru Udruge, kao i da se na 25-tu obljetnicu, postroji cijela brestovačka satnija.
 
U subotu, 5.srpnja članovi Udruge sudjelovat će na 9. Županijskim sportskim igrama u Kutjevu. Natjecat će se u stolnom tenisu, streljaštvu, šahu, malom nogometu i potezanju užeta, a članovima zainteresiranim za nastup i praćenju natjecanja, osiguran je besplatan prijevoz. Okupljanje je najavljeno za 7,3o sati ispred Osnovne škole, dok će se otvorenje igara u Kutjevu održati u 9 sati.