službeni internet portal Općine Brestovac

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Utorak, 08 Srpanj 2014 02:00

9. županijske igre branitelja

Oko 250 branitelja natjecalo se na 9. županijskim sportskim igrama Udruga hrvatskih branitelja i veterana Domovinskog rata u Kutjevu. U subotu, 5.srpnja natjecalo se 7 Udruga iz Požeško slavonske županije, a ukupno 1.mjesto pripalo je Požegi s ukupno 33 osvojena boda, ispred Kaptola s 25 i treće Pleternice s 24, dok su Brestovčani sa 16 bodova osvojili 5.mjesto. U malom nogometu najuspješniji su bili dragovoljci i veterani iz Čaglina, ukupnim pobjednicima Požegi pripala su prva mjesta u stolnom tenisu,streljaštvu i potezanju užeta, dok su najbolji šahisti bili iz Pleternice.

Brestovčani su najbolji rezultat ostvarili plasmanom na drugo mjestu u stolnom tenisu. O značaju ovih susreta, najbolje govori podatak da su igrama nazočili  požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, gradonačelnik Požege Vedran Neferović i u ime domaćina gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Svečanim postrojavanjem i mimohodom kroz Kutjevo, te polaganjem vijenaca i svijeća kod spomen obilježja na gradskom groblju branitelji su dostojno pokazali da se na njih ne smije zaboraviti i da će uvijek biti na braniku domovine.
Najbolje ekipe u sportskom natjecanju izborile su pravo na stupa na državnom prvenstvu, 13.rujna u Novoj Gradiški.