Ponedjeljak, 20 Rujan 2021 09:36

PORAZ ŠAHISTA BRESTOVCA U DARANOVCIMA U 5.KOLU ČETVRTE HRVATSKE ŠAHOVSKA LIGE ISTOK SKUPINE C

U susretu 5.kola šahisti Brestovca poraženi su u susretu sa ŠK Gundinci rezultatom 4,5:1,5. Na susretu u Mjesnom domu u Daranovcima Đaković je pobijedio Mirka Velimirovića, Knežević Damira Rosipala, Kokanović Marija Ilića, a Užarević Branka Aleksića. Remizirao je Stjepan Markanjević u susretu s Kovačevićem, dok je jedinu pobjedu ostvario Pejo Martić svladavši s crnim figurama Josipa Markotića.

Nakon petog kola šahisti Brestovca, u konkurenciji sedam momčadi nalaze se na šestom mjestu s 2 i pol ekipnog boda te 7 pojedinačnih. Uvjerljivo u Ligi vodi Orahovica s 19 ekipnih bodova i 30,5 pojedinačnih.

S obzirom da se u Ligi natječe samo 7 momčadi, natjecanje će završiti ove jeseni, u kojem Brestovčani još gostuju u Čaglinu koji ima ambicije za plasman u Treću ligu. Predsjednik kluba Pejo Martić zadovoljan je postignutim rezultatima najavljujući bolja vremena s obzirom da se u školu šaha prijavilo desetak zainteresiranih budućih šahista.Zahvaljujući Zagrebačkoj banci bit će nabavljen kompjuter za šah, a ugrađen je i televizor u samim prostorijama. Najveća financijska podrška je od Općine Brestovac koja prepoznaje aktivnosti ovog kluba.

sah2021a