Ponedjeljak, 20 Rujan 2021 09:34

3.SJEDNICA VIJEĆA OPĆINE BRESTOVAC

Ukupni prihodi Općine Brestovac u šest mjeseci ove godine iznosili su nešto manje od 5 milijuna kuna, dok su rashodi, uz dva rebalansa, bili oko 5,3 milijuna, što s obzirom na prošlogodišnji višak znači stabilno poslovanje Općine Brestovac, naglasio je načelnik Zdravko Mandić.U izvješću o radu načelnika, istaknuto je da je u polugodišnjem razdoblju završena izgradnja pješačke i biciklističke staze na dionici Nurkovac-Završje u vrijednosti 318 tisuća kuna, te na dionici do Završja ukupne vrijednosti 2,1 milijuna kuna.

Uporedo završena je adaptacija Mjesnog doma u Dolcu vrijednosti 459 tisuća kuna, završena izgradnja parkirališne ceste do groblja u Pavlovcima s oko 339 tisuća kuna i uređenje mjesnog groblja Jaguplije-Skenderovci s oko 247 tisuća kuna.

U nastavku sjednice Vijećnici su dali suglasnost na pristupanje Općine Brestovac urbanom području Grada Požege, utvrdili status nerazvrstane ceste javnog dobra u k.o.Novo Zvečevo, produljili najam stana Đurđici Sabljak u Orljavcu, kao i Božici Kostadinović dali na jednu godinu najam stan na stambeno poslovnoj zgradi u Orljavcu. Odlukom Vijeća Općine će prodavati svoje nekretnine većinom naslijeđenog poljoprivrenog zemljišta u Nurkovcu, Šnjegaviću i Zvršju,kao i dvije kuće s pomoćnim objektima i zemljištem.

Za 24.rujna, u prigodi Dana Općine, najavljena je svečana sjednice Vijeća Općine na kojoj će po odluci vijećnika biti dodijeljene godišnje nagrade pojedincima,udrugama i poslovnim subjektima.