Četvrtak, 21 Srpanj 2016 02:00

ENERGETSKA OBNOVA MATIČNE ŠKOLE DRAGUTINA LERMANA U BRESTOVCU

Do kraja srpnja završit će obnova krovišta, a do kraja kolovoza i kompletna energetska obnova Osnovne škole škole Dragutina Lermana u Brestovcu, rekao je Ljuban Zeba,voditelj radova, iz tvrke Projekt Inženjering iz Požege. U desetak predstojećih dana završit će radovi na postavljanju novog limenog krova, novih krovnih prozora, dok se uporedo na 600 kvadratnih metara postavljaju knauf ploče. Loša, stara  konstrukcija i izolacija zamjenjuje se novom koja bi po riječima izvođača radova trebala biti vječna.

Sam projekt energetske obnove procijenjen je na oko pola milijuna kuna, a sa 60% financira se sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, 30% osigurava Ministarstvo graditeljstva,odnosno Europskog fonda za regionalni razvoj  i 10% od strane Požeško slavonske županije. 

Projekt je odobren na natječaju „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u ustanovama za odgoj i obrazovanje“. Natječajnu dokumentaciju sufinancirala je Požeško – slavonska županija, a u pripremi prijave na natječaj sudjelovala je i Razvojna agencija PSŽ – Panora.