Srijeda, 24 Kolovoz 2016 02:00

SEDMI FESTIVAL TAMBURAŠKE GLAZBE PISMOM KROZ SLAVONIJU I OVE GODINE ODUŠEVIO BRESTOVČANE

Preko tisuću stanovnika općine Brestovac i okoline s velikim pljeskom ispratilo je nastup petnaestak pjevača i tamburaških sastava s područja Slavonije, koji su sudjelovali, na Sedmom ljetnom glazbenom festivalu Pismom kroz Slavoniju. .
Tradicionalni festival, održan u organizaciji Udruge Požeška zlatna dolina, a pod pokroviteljstvom Općine Brestovac, svečano je otvorio  načelnik Općine,Zdravko Mandić naglasivši značaj ovakvih manifestacija za kulturni život Općine i samog naselja.

U programu su nastupili tamburaški sastavi Paori, Rubina, Bisernica i Zlatna dolina iz Požege, Žute dunje iz Cernika, Poljadija i Bećaruše iz Grabarja, Srce bećarsko iz Velike,te solisti Stjepan Japarić i Kristina Pavlović iz Cerovca.

Popularnim prepoznatljivim skladbama, posebno je brestovačku publiku oraspoložio gost večeri Stjepan Jeršek Štef, a veliki broj poklonika tamburaške glazbe s nestrpljenjem očekuju i sljedeću reviju koja će se barem po najavama organizatora i dogodine održati u Brestovcu. Kao i svih proteklih godina manifestaciju je uspješno organizirala Udruga Požeška Zlatna dolina na čelu s predsjednikom Stjepanom Andrićem.