VAŠA KANTA VAŠE ZDRAVLJE-EDUKATIVNA RADIONICA O ODVOJENOM PRIKUPLJANJU OTPADA ODRŽANA I U BRESTOVCU


Utorak, 26 Lipanj 2018

U sklopu projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Požega, na lokaciji Industrijska ulica“ tijekom posljednja dva tjedna održane su četiri edukativne radionice pod nazivom „Vaša kanta, vaše zdravlje“ koje su imale za cilj informirati javnosti o odvojnom prikupljanju otpada i važnosti reciklažnog dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom. Posljednja u nizu održana je u Brestovcu, a prethodile su radionice u Požegi, Kaptolu i Jakšiću.

Uz Sonju Hlebar, voditeljicu programa Udruge Za Održivi Razvoj Hrvatske iz Koprivnice, okupljene su u Općinskoj vijećnici, pozdravili načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić i predstavnici Upravnog odjela za europske integracije Grada Požege. Prema planu izgradnje i opremanja reciklažno dvorište bi s radom trebalo početi u prosincu ove godine, a edukacijom stanovništva prikupljeni odvojeni otpad povećao bi se za čak 780 tona.
Radionica „Vaša kanta, vaše zdravlje“ kroz zanimljivu prezentaciju upoznaje sudionike s globalnim problemom zagađenja otpadom, navikama građana i posljedicama za ljudsko zdravlje, razlikom između smeća i otpada, otpadom i biootpadom kao sirovinama, te kroz primjere dobre prakse motivira na lokalnu „akciju“.

Ukupna vrijednost projekta je 5.003.569,54 kune, a iz Kohezijskog fonda su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 4.172.815,36 kn. Projekt se provodi od 12. rujna 2017. do 25. listopada 2018. godine.