IZVJEŠTAJNI SABOR UDRUGE DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA PODRUŽNICE POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE U BRESTOVCU


Utorak, 09 Listopad 2018

JEDINSTVENI U OBRANI HRVATSKE

28 predstavnika iz 7 Ogranaka iz Požege, Pleternice, Čaglina, Kutjeva, Kaptola i Pakrac-Lipika i domaćina Ogranka Brestovac jednoglasno su podržali nastojanja Podružnice Požeško-slavonske županije na Izvještajnom saboru, održanom u Brestovcu.
Tom prigodom istaknuto je sudjelovanje u humanitarnom projektu pomozimo studentima i djeci hrvatskih branitelja u nabavci i kupnji informatičke opreme.
Za pohvaliti su aktivnosti na Vremenu istine za srednjoškolce, te Satu istine za učenike osnovnih škola, kojima se prikazuje stvarna istina o Domovinskom ratu.
Sabor svojim aktivnostima aktivno sudjeluje na obilježavanju značajnih obljetnica iz Domovinskog rata, kao što je odlazak u Vukovar, obilježavanje osnivanja 123.brigade, Dan branitelja Požeško slavonske županije i Grada Požege,te pojedinih općina.
Pored toga Udruga sudjeluje u organizaciji Županijskih sportskih igara, te najboljim ekipama omogućava sudjelovanje na državnom prvenstvu.
Kako je istaknuo zamjenik predsjednika umirovljeni brigadir Krešimir Pavlević, Sat istine prošle godine ,održan je za učenike osnovnih škola za područje Općine Brestovac, na Kuzmi, mjestu osnovne baze 6.Bojne Hrvatske vojske , za grad Požegu na Sokolovcu, dok su sportske igre održane u Pakracu, a ove u Čaglinu.
Nažalost,ostalo je pitanje kako imamo sve manje branitelja i veterana, pa je upitno tko će se u narednim godinama natjecati na Županijskim igrama, na kojima ima sve manje natjecatelja, istaknuto je skupu u Brestovcu.
Iako su svi jednoglasno podržali izvješće Sabora za proteklu godinu, te plan rada za ovu, Udruge su uz podršku prosvjedu u Vukovaru, istaknule da na, osim Udruge Tomo Perić iz Buka, ne idu na prosvjed.U ime domaćina članove Sabora pozdravio je predsjednika Općinskog Vijeća Općine Brestovac Tomo Vrhovac, ističući kako Općina u svim nastojanjina i aktivnostima brestovačke Udruge pomaže u skladu s financijskim mogućnostima.
Na današnjem skupu najavljeno je i održavanje Dana branitelja Općine Brestovac, koje će započeti 20.listopada u 10 sati polaganjem vijenaca na spomeniku hrvatskim braniteljima u Brestovcu u 10 sati, nastaviti se u 11 svečanom misom u crkvi sv.martina, a završiti u 12 sati na svečanoj akademiji u prostoru Osnovne škole Dragutina Lermana.