Ponedjeljak, 01 Travanj 2019 13:56

U DERBIJU 19. KOLA DRUGE HRVATSKE STOLNOTENISKE LIGE-SLAVONIJE ZAPAD STK BRESTOVAC UVJERLJIVO POBIJEDIO LIDERA BJELOVA

Tri kola prije kraja prvenstva, derbi je odigran u Brestovcu u kojem su domaćini uvjerljivo svladali najbolju momčad lige, STK Bjelovar s 4:1. Nitko nije očekivao da će susret završiti na stani STK Brestovac, budući su Bjelovarci, vodeći na ljestvici, bili s ambicijama borbe za ulazak u Prvu ligu. Do susreta u Brestovcu imali su omjer 14 pobjeda i 2 poraza, najbolji igrač lige je ,mladi Ivan Ščurić, u dosadašnjem dijelu prvenstva uz skor od 19 pobjeda iz 22 meča, a Vlatko Kovačić 18 od 19.

No, Bjelovarcima ni to nije pomoglo. Nakon što je gubio 2:0 u setovima, najbolji Brestovački igrač, Zlatibor Savić, preokrenuo je rezultat i s 3:2 svladao najboljeg igrača lige Ivana Ščurića /2:11,7:11, 11:9, 11:8, 11:8). U drugom susretu dogodilo se još jedno iznenađenje u kojem je mladi Luka Pipinić s 3:2 pobijedio Dražena Pečarića. U nastavku susreta jedinu pobjedu Bjelovarcima donio je Vlatko Kovačić pobijedivši Roberta Markanjevića s 3:1. Konačnu pobjedu osigurali su par Savić-Pipinić koji je s 3:1 svladao par Ščurić-Pečarić, dok je završnih 4:1 postigao Zlatibor Savić pobijedivši Dražena Pečorića s 3:0.

Šteta za STK Brestovac, koji će sezonu okončati na četvrtom mjestu, iako su mogli puno bolje. No, za sada 11 pobjeda znači najbolji rezultat od kada se natječu u Drugoj ligi.Do kraja prvenstva preostala su tri kola, koja neće imati neki značaj na izvrsni plasman STK Brestovac.