službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 20 Svibanj 2019 09:02

ZDRUŽENOM VJEŽBOM VATROGASNI CENTAR BRESTOVAC OBILJEŽIO BLAGDAN SV.FLORIJANA

NA VRLO USPJEŠNOJ VJEŽBI SPREMNOST U GAŠENJU POŽARA POKAZALO SVIH 5 DVD

Kao i svaka vatrogasna godina, tako je i ova obilježena združenom vježbom Vatrogasnog centra Brestovac. U povodu obilježavanja zaštitnika vatrogastva, blagdana sv.Florijana, održana je u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Brestovac, na prostoru iza Osnovne škole Dragutina Lermana u Brestovcu.U združenoj vježbi, požar na otvorenom prostoru gasili su vatrogasci DVD Jaguplije, Zakorenje, Orljavac, Ivandol i Brestovac, uz sudjelovanje zbratimljenog DVD Rešetari.

Čestitke na uspješnoj vježbi uputili su predsjednik DVD Brestovac i zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeško slavonske županije Josip Ugrin i predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Željko Petrović. I ovom prigodom, načelnik Zdravko Mandić naglasio je da Općina prepoznaje rad vatrogasaca i da izdvaja znatno veća od zakonom utvrđena financijska sredstva.
I pored iseljavanja stanovništva, Društva su dobro ekipirana i raspolažu s dostatnim voznim parkom i opremom, te su u svakom trenutku spremna na intervencijama u gašenju požara, te spašavanju ljudstva i materijalnih dobara. Posljednih godina uz sredstva Europske unije i Općine Brestovac obnovljeni su Vatrogasni i ujedno Mjesni domovi u Jaguplijama, Ivandolu i Orljavcu, a nabavljena i nova navalna vozila. Uskoro se očekuju i radovi na obnovi Vatrogasnog doma u Brestovcu, vrijednosti 7, 5 milijuna kuna.