službeni internet portal Općine Brestovac

Petak, 22 Studeni 2019 08:29

GODIŠNJE NAGRADE OPĆINE BRESTOVAC URUČENE BOKSAČU MIHAELU HEIGU I POČETNICIMA NK MLADOST PAVLOVCI

Odlukom Vijeća Općine Brestovac godišnje nagrade za ovu godinu uručene su kadetu,boksaču Mihaelu Heigu iz Nurkovca i početnicima NK Mladost Pavlovci. Na prigodnoj svečanosti u Općinskoj vijećnici predsjednik Vijeća Tomo Vrhovac i načelnik Zdravko Mandić, čestitali su dobitnicima, zahvaljujući na dosadašnjim postignućima i uz očekivanja da će i nadalje postizati zavidne sportske rezultate i dostojno predstavljati Općinu Brestovac.

Mihael Heig iz Nurkovca, kadet je Boksačkog kluba Graciano iz Požege, a već je postigao velike rezultate. Osvojio je srebro na prvenstvu Hrvatske, dok je dva puta bio treći. U konkurenciji 46 klubova, Heig je znatno doprinio osvajanju 9 klubskog mjesta na prvenstvu Hrvatske. Boksom se bavi od prvog razreda osnovne škole, a cilj mu je biti prvi u Hrvatskoj, što mu bi omogućilo plasman na Europsko i Svjetsko prvenstvo. 2017.godine proglašen je perspektivnim sportašem grada Požege, dok je prošle godine proglašen drugim sportašem grada u kadetskoj konkurenciji.

Godišnja nagrada dodijeljena je i početnicima NK Mladost iz Pavlovaca. U protekle dvije klub je nastupio u svim dobnim kategorijama županijske lige, čime se mogu pohvaliti samo klubovi poput Slavonije, Požege, Velike, Kaptola, Vidovaca, Lipika ili Pakraca, dok preostala većina od 32 županijska kluba nema mlađe kategorije.
Od ekipa koje ostvaruju mjesto u sredini lige, izdvajaju se početnici koji u protekloj sezoni nisu doživjeli niti jedan poraz. Sudjelovali su na brojnih turnirima od kojih su posljednje dvije godine osvajali Božićnih turnir u Požegi. Sudjelovali su i na turnirima u Bosni i Hercegovini, osvojivši turnir u Derventi, te druga mjesta u Odžaku i Doboju. Nagrade su primili i predsjednik Kluba Jozo Ilić i trener mlađih dobnih kategorija Marko Čiček.