službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 29 Lipanj 2020 13:18

BRESTOVAC IMA PRVOLIGAŠA

POBJEDOM U KVALIFIKACIJAMA STOLNOTENISAČI IZBORILI PLASMAN U PRVU BE LIGU

Najveći je to uspjeh jednog sportskog kluba u povijesti Brestovca. Na kvalifikacijskom turniru za popunu Prve HSTL Istok, održanom u Đakovu, Brestovčani su u sastavu Ivan i Robert Markanjević, Zlatibor Savić i Luka Pipinić, osvojili prvo mjesto ispred druge STK Cibalije 2 iz Vinkovaca i STK Dračice iz Đakova.

Kako će reći predsjednik kluba Mario Pipinić, rezultat je to desetogodišnjeg rada i što je najvažnije nositelji su bili domaći igrači. Krenulo se s poticajem igrača, koji je igrao za klub iz Nove Gradiške, da bi se uz Marija Pipinića priklonilo još nekolicina pojedinaca, zaljubljenika u stolni tenis. Iako tada, bez dvorane, Brestovčani su uspješno prebrodili 5.Međužupanijsku ligu, da bi izugradnjom školske sportske dvorane u OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu,ubrzo preskočili Četvrtu i Treću ligu i plasirali se u Drugu ligu Slavonija zapad.

Naravno da je bilo poteškoća u 2.ligi, (igranje kvalifikacija za ostanak), ali uglavnom plasman je bio u vrhu ljestvice. Teret su tada nosili stariji igrači, ali je uporedo uz Treću ligu odgajan mlađi kadar koji je s vremenom i donio ovako veliki rezultat.

Značajan doprinos razvoju kluba osigurali su Krunoslav Kuščer, Drago Markanjević i Robert Zubović, uz pomoć Damira Grgurića iz HVIDR-e.

U igračkom smislu značajna uloga u postignutim rezultatima svakako pripada ( u nekoliko sezona ponajboljem igaču Lige) Zlatiboru Saviću, kao i jednom od najboljih igrača Druge lige ( odigravši svih 10 sezona) Robertu Markanjeviću.

Iz Kluba se zahvaljuju podršci Općine Brestovac, koja je svih deset sezona financijski potpomagala i podržavala nastojanja STK Brestovac.

Na posljednjem uspjehu vodstvo Kluba zahvaljuje i prijateljskom STK Požega, posebno Hrvoju Dujmiću i Elvisu Arambašiću.

Na kraju, ono što je najvažnije uspjeh je ostvaren entuzijazmom starijih, ali i odgojem mlađeg, vlastitog kadra, čime se jamče daljni rezutati. Cilj je u svakom slučaju zadržati prvoligaški status, ali je i činjenica da se u Brestovcu igra vrhunski stolni tenis.

prvoligas 02