službeni internet portal Općine Brestovac

Srijeda, 23 Veljača 2022 10:09

9.KOLO PRVE HRVATSKE STOLNOTENISKE LIGE ISTOK

U 9. kolu Prve HRSTL Istok, Brestovčani su u Brestovcu doživjeli dva poraza. U prvom susretu Mihovljani su pobijedili domaćine rezultatom 4:1, a u drugom Putjane su bile uspješnije s 4:2. STK Mihovljan poveo je s 3:0 nakon pobjeda Matije Strbata nad Miroslavom Rendulićem, Noe Vresta nad Ivanom Markanjevićem i Nine Bujana nad Robertom Markanjevićem. Jedinu pobjedu izborili su Ivan i Robert Markanjević nad parom Strbat-Vrest. Ukupnu pobjedu Mihovljana potvrdio je Noa Vrest svladavši Miroslava Rosandića s 3:1 u setovima.

U drugom susretu u kojem su Brestovčani očekivali povoljan rezultat, ipak je uspješniji bio STK Putjane svladavši STK Brestovac s 4:2. Za goste pojedinačne pobjede ostvarili su Šimon Eugen nad Robertom Maranjevićem, Dean Lajtman nad Robertom Markanjevićem, dok je Boris Preksavec zabilježio dva uspjeha i to nad Miroslavom Rendulićem i Ivanom Markanjevićem. Za Brestovčane pobijedili su Ivan Markanjević nad Eugenom Šimonom i par Markanjević-Rosandić nad parom Preksavec-Šimon.

Nakon 13.odigranih susreta Brestovčani su posljednji 10. s jednom pobjedom i 12 poraza. Do kraja prvenstva preostalo je još 5 utakmica, u kojima će tražiti bodove posebno protiv Željezničara iz Varaždina i Olimpije iz Osijeka, osmim i devetim na ljestvici s po 2 pobjede i 11 poraza. Iz Lige ispada posljednjeplasirana momčad, dok pretposljednja igra kvalifikacije za ostanak.U brestovačkom klubu vjeruju da će i nakon druge sezone ostati prvoligaši.