službeni internet portal Općine Brestovac

Utorak, 05 Travanj 2022 14:29

117 SKUPŠTINA DVD BRESTOVAC

I prošla godina,iako opterećena pandemijom, bila je uspješna za djelovanje DVD Brestovac, istakao je predsjednik Josip Ugrin. Društvo je imalo 92 intervenije od čega 61 na gašenju požara, a 31 na prijevozu vode, ispumpavanju bunara, te čišćenju prometnica.
Skupštini se od 72, odazvao 41 član, koji su jednoglasno usvojili izvješće o radu, finanijsko izvješće, te financijski plan za ovu godinu.

vatrogasci2022 02 

Predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško slavonske županije, Dragutin Žnidarec, pohvalio je rad DVD Brestovac ističući da se nastavlja nabavka vatrogasnih vozila, pa i manja društva mnogu očekivati poboljšanje vatrogasne opreme.Posebno je naglasio rad s mladeži, a s prividnim odljevom ljudstva, vatrogasci ostaju jedna od najjačih snaga Republike Hrvatske.

vatrogasci2022 03 

Brončana vatrogasna medalja dodijeljena je Mihovilu Suliću,vatrogasna plamenica Mihovilu Dijakoviću, a priznanje za 20 godina djelovanja u vatrogastvu primili su Zoran Bošnjaković,Dario Kosanović i Darko Knežević. Priznanja za stjecanje vatrogasca primili su Lucija Budić,Stjepan Kršulj, Helena Rutkovski, Darko Knežević i Mihovil Dijaković.

Članovi skupštine izrazili su veliko zadovoljstvo što je nakon stotinu godina izgrađen novi vatrogasni dom vrijedan 7.milijuna i 228 tisuća kuna, no izrazili su nezadovljstvo izvođačen Presofleks gradnjom budući je dva mjeseca nakon tehničkog prijema krov počeo prokišnjavati što nije otklonjeno ni do današnjeg dana.