službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 20 Ožujak 2023 15:14

118.SKUPŠTINA DVD BRESTOVAC

Na Skupštini održanoj 18.ožujka u Vatrogasnom domu u Brestovcu, 46 od 57 članova za novog predsjednika, umjesto Josipa Ugrina izabralo je Mihovila Dijakovića, Alen Ugrin je zapovjednik, dok je nova tajnica Ivana Rakonić Leskovar. U prošloj godini Društvo je interveniralo u 52 slučaja, gasili su 6 požara na objektima, 16 na požarima na otvorenom prostoru, na dva na prijevoznim sredstvima, dok se 28 puta interveniralo u prometu.Uporedo 15 puta skidana su gnijezda stršljena, 47 bilo je ispumpavanja podruma i bunara, u 5 puta odčepljivani su odvodi, 56 puta organiziran je prijevoz vode za kućanstva, u sedam navrata rušena su stabla, dok je Društvo osiguravalo i biciklističku utrku Grand Fondo i motoutrku na stazi Zlatni Lug, što ukupno čini 130 intervencija.Društvo je uz nekoliko DVD-ea,interveniralo pri oborinskom nevremenu 9.i 10.lipnja na području Brestovca, Nurkovca, Skenderovaca i Pasikovca, te 11.prosinca na području Nurkovca, Dolca i Brestovca izgradnjom zečjih nasipa u dužini 7o metara i postavljanjem vodeće barijere u dužini 60 metara.

Društvo je dodijelilo priznanja za dugogodišnji rad u DVD-eu. Tako je za 40 godina medalju i priznanje primio Vinko Ugrin, a za 30 Mile Dijaković, Ivan Pipinić i Mario Ilić. Za 20 godina vjernosti vatrogastvu priznanja su dodijeljena Dariju Kosanoviću, Marku Mandiću i Josipu Dokuzoviću.Srebrnu vatrogasnu medalju primio je Adam Podmar, srebrnu vatrogasnu plamenicu Dejan Gomerčić,brončanu vatrogasnu medalju Josip Vukelić, a brončanu plamenicu Željko Kršulj.

U radu Društva posebno je istaknut rad mladeži koja je ostvarila niz odličnih rezultata, kao i organizacijom Prvog Kupa u Brestovcu.U prošloj godini ostvaren je prihod od oko 452 tisuće godine uz naglasak da je većinu sredstava izdvojila Općina, osiguravši daleko više od zakonsko obvezanih 5 posto.Trenutačno DVD broji 90-tak članova, a što posebno ističu nije bilo osipanja članstva i znatan porast mladeži.

dvd02