službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 12 Lipanj 2023 17:29

13.SMOTRA FOLKLORA DOĐI DIKO VEČERAS NA SIJELO

Na tradicionalnoj smotri nastupila su Kulturno umjetnička društva Šokadija iz Bocanjevaca, Eugen Kumičić iz Slavonskog Broda, Mostanje iz Karlovca, Kolo iz Vukovara, Donji Vidovec iz Međimurja, te domaćin KUD Berda iz Brestovca.
U ime organizatora predsjednica Danijela Bidlo, naglasila je da društvo djeluje od 1996.godine uz brojne nastupe na hrvatskim i inozemnim smotrama, a posebna čast ukazat će se u rujnu ove godine kada će Berda predstavljati Požeško slavonsku županiju na Vinkovačkim jesenima.

U ime pokrovitelja, Bojan Petrović, pročelnik jedinstvenog Upravnog odjela, naglasio je da je smotra najbolji način očuvanja tradicije i bogatstva kulturne baštine, ne samo ovoga kraja.Malo smo zemljišno područje , ali velikog srca i duše, rekao je Petrović. U ime Požeško slavonske županije smotru je otvorio dožupan Ferdinand Troha.

Nakon otvorenja program se nastavio nastupom svih društava predstavljajući običaje i napjeve, te kulturno naslijeđe svojih krajeva. I ovoga puta športska dvorana Osnovne škole Dragutina Lermana bila je gotovo puna brojnim poklonicima folklora.

smotra folklora 2023 02