službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 04 Rujan 2023 12:18

POČELA ŠKOLSKA GODINA - U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI UPISANO 208 UČENIKA

Započela je nova školska godina u Osnovnoj školi Dragutina Lermana u Brestovcu. Po riječima ravnatelja Marka Buće broj učenika se u odnosu na prošlu godinu smanjio za 20 i ove školske godine upisano je 208 učenika. U prvi razred upisalo se 15 prvašića za jedan više upoređujući s prošlom godinom.

Brestovačka škola nalazi se među 62 u Hrvatskoj u kojoj se provodi eksperimentalni program cjelodnevne škole. U školi je zaposleno 52 nastavnika i drugog tehničkog pomoćnog osoblja, a zbog cjelodnevne škole zaposlena su još tri nastavnika iz matematike, njemačkoj jezika i tjelesnog odgoja.

Za učenike država je osigurala besplatne školske udžbenike i zbog cjelodnevne škole sav potrebit radni materijal. Za učenike, Požeško slavonska županija osigurala je besplatan autobusni prijevoz. U školi su zaposlene 3 kuharice tako da će učenici imati osigurane doručak, ručak i užinu, za što će se izdvajati 2 eura po učeniku. Po riječima u svim programima podršku sa značajnim sredstvima sudjeluje Općina Brestovac, što umnogome pomaže školi u razvojnim programima.

U ovoj školskoj godini najavljenje su izmjene i dopuna namještaja u učionicama, te povećanje kapaciteta kuhinje i blagovaonice. Zbog promjena cjelodnevne škole znatno je smanjen broj učenika u Područnim školama, tako da školu u Pavlovcima pohađaju 3, a u Skenderovcima 2 učenika, dok Ivandol i Zakorenje nemeju niti jednog. Napomenimo i to da je razrednica prvašićima nastavnica Ivana Bešlić.

prvi dan skole02