službeni internet portal Općine Brestovac

Srijeda, 13 Rujan 2023 08:41

U SUBOTU, 16.RUJNA U BRESTOVCU UTRKA GRAN FONDO

Gran Fondo Zlatni Papuk cestovna je biciklistička utrka koja se vozi na području općina Brestovac, Velika, Kaptol i Jakšić. Cilj ovog događanja je popularizirati biciklizam te djelovati poticajno na mlade naraštaje da se počnu baviti sportom. Ove godine joj je domaćin Općina Brestovac te je start i cilj u Brestovcu.

Utrka započinje u 12 sati,a očekuje se da će završiti oko 15 sati u Brestovcu. U organizaciji Turističke zajednice Zlatni Papuk, natjecatelji u kategorijama žena, elite, juniora, seniora i veterana, vozit će na dionici od preko 109 kilometara, uz ukupno uspona od 1.058 metara.Etapa se vozi od Brestovca, preko Velike, Kaptola i Jakšića dok je cilj u Brestovcu.

U sklopu 2. Gran Fondo Zlatni Papuk ispred OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu bit će postavljen poligon za bicikle te poligon za svladavanje prepreka gdje će biti organizirana natjecanja za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta,a također će sudjelovati
i vlasnici starodobnih bicikala iz oldtimer kluba "Velikaši" iz Velike. Provozat će se od trgovačkog centra "Supernova" do OŠ Dragutina Lermana,te održati revijalnu vožnju po Starom Brestovcu.