službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 30 Listopad 2023 18:43

15.SJEDNICA VIJEĆA OPĆINE BRESTOVAC DODJELA SREDSTAVA POMOĆI ZA UBLAŽAVANJE I UKLANJANJE POSLJEDICA PRIRODNIH NEPOGODA IZ SRPNJA OVE GODINE

Po podacima Registra šteta RH ukupna šteta od 19. i 21. srpnja na području Požeško-slavonske županije iznosila je preko 14, 84 milijuna eura od čega je za područje Općine Brestovac iznosila 1,4 milijuna eura. 10.listopada Skupština Požeško slavonske županije  donijela je odluku kojom je utvrđeno da se stredstva pomoći raspoređuju jedinicama lokalne samouprave raspoređuju do 60% vrijednosti prijavljenih šteta na obiteljskim i neosiguranim objektima u vlasništvu fizičkih osoba.


Po odluci Požeško slavonske županije od ukupne štete na stambenim objektima od gotovo 3 milijuna eura, na općinu Brestovac odnosi se 12%, odnosno od ukupne štete na stambenim objektima od 354 tisuće eura,  općini Brestovac odobreno je 342 tisuće eura. Radi se o 196 fizičkih osoba  iz Brestovca, Nurkovca,Završja; Dolca i drugih krajeva Općine.Nakon što stignu sredstva Požeško slavonskoj županiji ona će biti proslijeđena Općinama koja će isplatiti utvrđena sredstva.

Na sjednici bilo je upućeno i pitanje kada će biti obnovljen Društveni dom u Boričevcima.Odgovoreno je da se program obnove i sanacije svih mjesnih domova na području općine približava svom završetku te će dom u Boričevcima na kojem je  obnovljen krov u prijašnjem razdoblju biti planiran za obnovi slijedeće godine.