službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 04 Ožujak 2024 09:07

119.SKUPŠTINA DVD BRESTOVAC VATROGASNA PLAMENICA ZA 50 GODINA DRAGUTINU BLAŽIČEVIĆU,A ZA 40 GODINA BORISU OŽANIĆU

Na 119. Skupštini DVD Brestovac istaknuto je zadovoljstvo postignutim rezultatima u prošloj godini. Kako je naglasio predsjednik Mihovil Dijaković, društvo je imalo 331 intervenciju, od čega 6 požara objekata, 5 otvorenog prostora, jedan požar prijevoznog sredstva, 6 odštopavanja i 37 prijevoza vode.

Prema izvješću zapovjednika Vatrogasnog centra Alena Ugrina,oborinsko nevrijeme područje Općine Brestovac,pogodilo je u dva navrata, u ožujka i srpnju.Zbog velike količine snijega članovi DVD 3 dana su (uz 28 intervencija) uklanjali stabla na prometnici od Skenderovaca-Brđana i Starog Brestovca.Nakom nevremana 19.srpnja, 14 dana u 248 intervencija vatrogasci su sanirali štetu na stambenim i gospodarskim objektima,, a interveniralo je 18 članova Društva, s prosječnih 7 po intervenciji,, uz odaziv od 3 minute po pozivu.

dvd 136 02

U Društvu ističu veliku pomoć DVD Jakšić, Velika i Kaptol, kao i načelniku općine Zdravku Mandiću na nesebičnoj financijskoj pomoći te osiguravanju hrane i pića u kriznoj situaciji. Društvo trenutačno broji preko stotinjak članova od čega je 50-tak pripadnika mladeži što je posebno pohvalio zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Marko Ašenbrener, naglasivši da je to jedan rijedak primjer u Hrvatskoj. Općina će i nadalje osiguravati financijska sredstva i veća od zakonskih propisanih.Činili smo to do sada, a tako ćemo činiti i ubuduće, istakao je načelnik Općine Zdravko Mandić. Iduće godine DVD Brestovac obilježit će 120 godina postojanja i djelovanja.

dvd 136 03