službeni internet portal Općine Brestovac

Četvrtak, 30 Listopad 2014 01:00

Branitelji jedinstveni u obrani digniteta Domovinskog rata

Na prigodnoj svečanosti u Brestovcu, u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Brestovac, 25.listopada obilježena je 24.godišnjica naoružavanja prvih dragovoljaca s područja općine Brestovac. Tom prigodom, predsjednik Ogranka Mirko Sajfert, naglasio je da je 22.listopada 1990.godine, 35 odlučnih i hrabrih branitelja zadužilo naoružanje (kalašnjikove), započinjući borbu protiv znatno bolje naoružanog neprijatelja.

Postavili smo kamen temeljac za ustroj Hrvatske vojske, koji će biti čvrsti kamen omogućavajući bolji život našoj djeci i naraštajima koji dolaze, dodajući da se ti dani ne smiju nikada zaboraviti, jer smo sebe utkali u njih. Tada smo započeli borbu, ne znajući kako će biti teška , krvava i koliko će dati života za Hrvatsku. Imali smo pravo obraniti Požeštinu i Slavoniju, svoju Hrvatsku, suprotstavljajući se zločincima i ubijanju našeg naroda, istakao je Sajfert.

Udruga je podržala prosvjed stopostotnih invalida Domovinskog rata u Zagrebu, ističući da se branitelji iz godine u godinu sve više marginaliziraju, a stečena prava umanjuju. Predsjednik Udruge Hrvatski policajac Milan Gogić, naglasio je da se s braniteljima više neće moći manipulirati. Ne tražimo ništa više od onog što imamo, ali tražimo da se zadrže dosadašnja prava, stavljajući ih u ustavnu kategoriju, naglasio je Gogić.

Podržavajući rad Udruge, predsjednik Vijeća Općine Brestovac, Tomo Vrhovac istaknuo je da je najvažnije da su članovi Udruge ostali jedinstveni, čime će se izbjegnuti, politički stvoren i nametnut osjećaj krivnje, kako su branitelji postali teret ovoga društva.Mi smo ti,koji su se borili, kako i onda tako i danas ostat ćemo skupa, sve dok bude postojala Udruga, jedinstveni je stav branitelja iz Brestovca.